HIF:s öde plötsligt i MFF:s händer 2.0

92:29 när ett desperat Gefle lyfter in en frispark nere vid hörnflaggan. Ser inte så farligt ut men både Bjersmyr och Alvbåge tvekar en sekund och då får Gefles mittback stå och nicka in kvitteringen till 3-3. Detta innebär att HIF är hotade, fem poäng framför och att Gefle i näst sista omgången spelar mot MFF hemma. Antingen har MFF redan vunnit allsvenskan och kan sänka HIF genom att förlora eller så tvingas de besegra ett lag som slåss för sin existens i det som kanske är den sista allsvenska hemmamatchen under överskådlig tid. MFF kan rädda HIF från kval eller sänka dem. En intrikat näst sista omgång väntar, speciellt väntar för konspirationsteoretikerna.

Detta resonemang bygger på att redan segerstinna MFF-are tappar poäng hemma mot Östersund på lördag. Mitt ÖFK har på bra naturgräs borta rullat ut både Blåvitt och AIK i de senaste två matcherna. De har form, överlägsen teknik och kommer rulla ut även MFF men saknar bra boxspelare. Vilket för övrigt även MFF råkar göra i den här matchen. 0-0 känns absurt logiskt i det här läget.

Ps Patrik Westberg glänste som vanligt som kommentator. Först tillerkände han IFK segern och sedan insisterade han på att Gefles målskytt var en annan än han  som gjorde målet  (den ende av två mörkhyade geflespelare) varefter han tillslut, typ tre, fyra minuter efteråt konstaterade att han var alldeles  ”ute och cyklade”.  Så sant Patrik!

Annonser

About this entry