C: ett säkert CL-spel

skarmavbild-2016-10-19-kl-10-05-54Har läst och skrivit bra denna morgon så jag belönar mig med en liten extra onsdagsinkomst: en säker dubbel på CL från grupp C.

Den övergripande analysen utgår i från att det är tredje omgången – ingen är ännu tvingad till något men om bortalagen vill komma före hemmalagen i sluttabellen måste de ta poäng och sedan vinna hemma.  I fall de därigenom kommer försöka försvara högt eller lågt är svår att veta men vi vet att ifall hemmalaget tar ledningen MÅSTE de anfalla. Och jag tror hemmalagen tar ledningen för att de just är hemmalag.

Barcelona med Messi kommer att vilja besegra Guardiola till nästan varje pris. Alltså inte det där engelska uppkomlingslaget finansierat av en tvättade thailändsk bah utan just Pep Guardiola eftersom han är som en nu avlägset boende bror i det föräldrahus som kallas Camp Nou.  Dessutom är väl Kompany fortfarande sönder och försvarspelet även det ännu nån månad ifrån att vara riktigt på plats. Räcker inte det som motivation – tänkt att få göra mål på Bravo som hemlig hämnd för alla bollar han släppte in som Azulgrana.

Celtic har form och övertygelse. De möter ett gäng ovanligt obalanserade tyskar som inte vunnit i Bundesligan på de fyra senaste matcherna. De är hemmastarka men notoriskt bortasvaga. Dessutom saknar de tre, fyra nyckelspelare. Troligt kommer de fortsätta spela med en offensivt balanserad 3-1-4-1 vilket är rena drömmen för Celtic eftersom det enda skottarna är riktigt bra på offensivt är att komma till inlägg och vinna nickdueller. Ifall man kunde spela på minst två nickmål av hemmalaget hade jag gjort det. Nu får det stanna vid två ettor och två hundralappar i insats.


About this entry