Första natten med gänget

NBA är i gång och första natten var nästan som förväntad. Mycket hype kring New York Knicks kända, dyra, skadedrabbad föredettingar Rose och Noah. Mycket hype, lite verkstad. LeBron ( trippeldubbel) och Kyle Irving krossade dem och vann avstannade med 31 poäng.

 

En jämn match var Trailblazers hemma mot Utah Jazz – mormonerna har också förstärkt med veteraner, bra mindre kända och de har lyft laget. Två av Humans mest trogna spelare ( Hill och Hood med ett av ligan snyggaste, renaste hoppskott) sköter backcourt där i år och kommer göra det bra. Damian Lillard vann matchen åt hemmalaget med nära 40 poäng.

 

Stormatchen var de senaate två årens finalister Golden State Warrior hemma mot utmanarna San Antonio Spurs. Pop har ersatt pensionerade Tim Duncan med Pau Gasol 36 och blivit mycket bättre och snabbare. Och 39-årige Ginobili håller än för 20 minuter från bänken. Ledde 18 i halvtid.

 

Gradvis har medelåldern i NBA blivit äldre. Många av de dominerande spelarna är nu en bit över 30 år.  En annan långsam förändring är att lagen skjuter allt fler treor, eller försöker göra det. De har blivit så pass lätt att NBA funderar på att införa även en fyrapoängslinje.

 

Spurs ledde med 20  (97-77) före sista Q tack vare massor av returer och steals.  Coach Kerr skakade på huvudet.

Annonser

About this entry