Vilken underbar TV-onsdag ( och torsdagsmorgon)

MFF kan vinna allsvenskan idag ifall detta vad form gällande bottenlösa Norrköping förlorar mot  ett formstarkt Elfsborg på Borås arena. Och MFF vinner. Det är klart att de gör. Kör över Falkenberg, leder 2-0 i paus efter mål av Berget och spelar av matchen. Falkenberg kommer dessutom spela med en massa juniorer för att vinna alla pengarna som går till den klubb som matcher flest spelare födda senaste 1995.

 

Det är inte mycket Falkenberg i övrigt har att spela för men just här har en en stark motivationsfaktor, på pappret. Ängelholm har just vunnit motsvarande tävling i Superettan. För att de slutade betala löner och tvingades använda en massa juniorer belönas de nu med 300 000:-.  Så kan också svensk fotboll se ut!

 

Kvällen stora match är naturligtvis Manchester-derbyt. Det mellan de två stora huvudkandidaterna till att vinna liga titeln, enligt svenska och engelska experter före serien.

 

Att det nu inte gäller ligan spelar ingen som helst roll för motivationen. Det är två exklusiva losers till managers som möts och båda kommer göra precis ALLT för att inte förlora i kväll. Allra viktigast är nog matchen för Mourinho och Zlatan. Blottar sig Smalling igen kommer han bänkas bums. Jag tro att Mou kommer byta halva laget i januarifönstret – så förbannad är han på det dökött van Gaal lämnade kvar: som Smalling, Blint, Rooney med flera. En som definitivt är på väg bort redan före fönstret öppnar – han åker rakt ut igenom det  – är Mchitarjan. Det var inte Mou som köpte honom för 350 miljoner i somras och han platsar inte ens på bänken. Samtidigt som Sportbladet i sin Liga Bibel och menar att armeniern kan bli en av de bästa nyförvärven i EPL.

 

Och två timmar efter fotbollen, och allsvenska repriser följer 6 timmar NBA-basket!


About this entry