Lider med Mourinho, och Zlatan

Bland det bästa i fotboll är när ett betydligt bättre lag får en spelare utvisad och sedan tvingas spela på max, tvingas utvinna all talang de har i kroppen för att vinna. Man United tvingades oväntat prestera sitt yttersta mot Burnley hemma efter att Andres Herrera blivit fullkomligt felaktigt utvisad efter en timme. Då hade Mourinho själv blivit uppvisad på läktaren i halvtid.

 

Trots 40 avslut, och fantastiskt fotboll sista halvtimmen mot ett oroligt, ängsligt Burnley  blev det  0-0. Zlatan missat två kanonlägen i slutet. Dels en ruskigt halvvolley från nära håll som hade kunnat skjutit armen av målvakten som gjorde en prydlig handbollsstjärna. Det andra, efter en genial frispelning av Pogba, borde han fått på mål. En bredsida från två meters håll.

 

Burnley hade elva mot elva ett friläge 2-1 som de inte lyckades förvalta. Av sina sex avslut…

 

Det sägs att Zlatan har måltorka. Trams – Zlatan hade kunnat göra fyra, fem mål med lite tur. Det finns inte heller någon som hotar hans plasts, Rooney är en gammal föredetting. Det är Zlatan och Pogba som gör Man United till ett riktigt bra lag. De ligger i princip bakom allting bra som laget åstadkommer.

 

Samtidigt,  efter Superettan har jag nog aldrig sett Zlatan sämre än i onsdag. Han gjorde två bra saker men underprestera grovt vid sju, åtta tillfällen.

 

Så utvisningen – Herrera glider in med båda sulorna i gräset och kan inte hjälpa att han föder omkull motståndaren – han kan ju inte stoppa. En riktigt dålig bedömning av Clattenburgh som annars var väldigt bra, och snabb. Ser fram emot nästa ligamatch med Zlatan och Mourinho.

Annonser

About this entry