Två missar gör en skyttekung

Saman Ghoddos från Malmö gjorde två i går. Han är nu ÖFKs: skyttekung på nio mål. Med rätta är han väldigt glad och stolt över detta. Intervjun efter matchen var ganska belysande. Ghoddos haussade sina fullträffar. Egentligen var de mer som dubbla negationer vilka blir ett positivt ja, blir en tvåmålskytt från Malmö.

1-0 gjorde han på vad han själv tyckte var ett mycket bra avslut. Ett skott från cirka 8-9 meter och dålig vinkel. Bollen såg ut att kunna träffa målvakten Oscar Janssons högerfot. Men högerfoten var inte kvar där eftersom Jansson försökte ”kollapsa”, alltså kasta sig på stället. Och då gick naturligtvis bollen under honom. En gång ansågs Jansson väldigt lovande. Det var ett par säsonger sedan.

3-1 kom på en straff som Saman Ghoddos tjatade till sig, sa han. Tilltjatade straffar brukar inte vara bra och den här var inget undantag. Just då var Örebro märkligt nog på väg tillbaka i matchen efter reduceringen så hade straffen missats hade knappast ÖFK vunnit. Själv var Ghoddos mycket nöjd med den straff som var så nära en miss som ett mål över huvud taget går att komma.

Oscar Jansson läste den men trodde att bollen skulle gå mot hans höga hörna, inte strax bredvid honom. Så återigen kastar sig Jansson över bollen och smiter retfullt under  hans armhåla. Hade han även denna gång stått, vilket man inte kan begära en målvakt ska göra på straffar, hade han kunnat scoopa bollen vid marken eller gjort en enkel block. Men det blev mål  och allsvenskans värsta medgångslag orkade inte mentalt hantera ett tvåmålsunderlag.

”Distinkt, bra avslut där.” förklarade CMores fotbollsexpert till kommentator på plats när Saman Ghoddos sköt en straff som alltså varken var bra, distinkt eller ens räknas som avslut eftersom den de facto var en straff.

Så kan det gå.

Annonser

About this entry