ADHD-liraren 2

Tränar yttre balans iförd Russel Westbrooks OKC-byxor.

Tränar yttre balans iförd Russel Westbrooks OKC-byxor.

Min vän, fd chef och den like basketnördige kollegan Jens har på ett mycket fyndig sätt kommenterat min text om den maniske bordelinestjärnan i NBA-basketen. Det är nästan lite väl träffande – jag inser att jag är en vinnarskalle, utan så många segrar. Än. Framförallt är det väldigt, väldigt  roligt. Tycker jag.

 

”ADHD-liraren
Magnus Sjöholm har slagit alla möjliga slags Crossovers-rekord de senaste säsongerna. Förmodligen med hjälp av alla möjliga bokstavskombinationer. Tänk gamle södertäljedemonen Rolle Busks kropp i Jens Larssons knopp.
Bland annat är MS den ende som snittat 40 Hissa och Dissa, 10 klockrena predictions och 10 konspirationsteorier första tre matcherna. Naturligtvis mumma för hans fantasylag: Human Engineering – titelförsvarare i Swedish Crossoverligan.

I natt är det dags för nya svåra beslut: Hur ska han hantera Taj Gibson och ska han hitta nya inlägg som retar gallfeber på Blixten & Co. Kommer reaktionerna från resten av ligan nu eller fortsätter de overkliga prestationerna? Två av de tre segrarna har tagits först på mållinjen.

Bakom statsen ligger en märklig personlighet. Har nästan aldrig sett en mer desperat vinnarskalle. Det visste vi när valde in MS i ligan. Till viss del.

Eller är ”vinnarskalle” bara ett snyggare ord för mani och bokstavskombinations-problematik? I de två senaste säsongerna känns Magnus som närmast manisk. Han tog till alla journalistiska vinklingar (eller snittade i alla fall drygt 40 per natt), ville ha ordet direkt så han jobbade inte överdrivet mycket, utan väntade ut lätta villebråd på bullen. Lika lugn som han är utan ett tangentbord, lika intensiv är han med det. Det är då hela tiden högsta fart. Han ifrågasatte alla bänkningar som gick emot med en plågad mimik och stirrande blick. Han svettades hela tiden ut känslorna, de sipprade fram men hittills har Magnus lyckats hålla tillbaka alla ord och gester som skulle kunna straffa honom basketjuridiskt.

Det är väldigt underhållande men nästan lite skrämmande. Den senaste natten hyllade han till och med kottarna, Magnus var helt annorlunda. Han log, hans passningar var snällare och han verkade t o m fryntlig med Fishy och övriga motståndare. Ändå skrapade han ihop värsta monsternatten. Men så, ibland när Blixten dömer fel, Jens inte fattar e t c kommer den där blicken fram, blicken som får en att tro att han är på väg att implodera.

Under flera säsonger stod det bara mellan honom och Blixten om vem som skulle ta Crossoverstiteln-titeln, för några år sedan hade de även konkurrens av Jens och det gick inte så bra eftersom alla tre hela tiden ville ha ordet och spelade på ungefär samma sätt. Från och med idag börjar hans resa från 5:e plats i tabellen. Han verkar tro att han är helt ensam på bullen och bearbetar torgskräcken med fantastiska kåserier och ordvrängerier. Frågan är hur han hanterar förluster, hans, och lagets, förluster nu när otippade Kottarna går som tåget.

Magnus Sjöholm och hans Chewbacca-liknande axlar är en djupt fascinerande film som det förhoppningsvis återstår 791 avsnitt av den här säsongen. ”

Annonser

About this entry