Hes i Helsingborg

skarmavbild-2016-11-06-kl-20-37-21Hes återvänder jag från utflykten till Helsingborg. Kändes stort att få hjälpa HIF till första steget av allsvenskt återupprättelse. Många steg kvar, först de två med Halmstad. Sedan en ny tränare och ett nytt lag men låt oss inte gå händelserna i förväg.

 

Kändes stort bara det faktum att domarkommitéen lockat ned Jonas Eriksson och hans team ända till Helsingborg. Antydde lite matchen egentliga dignitet, en match som kunde bli väldigt emotionell och  svår. Men Jonas och hans långa assisterande fixade det.

 

Utvisningen är inget att säga något om – jag föreslog själv det som Jonas sedan halade upp ur fickan. Straffen är solklar, Micke Dahlbergs miss solklart säsongens i särklass sämsta straff. Är han verkligen förste straffläggare, eller var förste straffläggare?

 

Jag tror Micke Dahlberg skulle vara lurig och slå en Brehme, alltså straffarna med fel fot och att det skulle förvirra Mehic.  Men han läste den utan problem och knappt ens en bakåtpassning slås så löst tillbaka till målvakten.

 

Jordan Larsson var duktig, Och Peter Larsson. Wede var hygglig liksom Mårtensson men sedan är där flera spelare jag inte tycker är så lyckade, inte ens den här dagen. Återkommer till vilka när jag summerar HIF-säsongen.

 

Jordan hade en nick han borde förvaltat bättre i slutat av matchen, Adam Eriksson några bra inlägg och Surprice är duktig när han kommer rättvänd med bollen. Däremot är han en av de som gör ett dåligt defensivt jobb.  Ännu sämre är det på andra sidan. HIF blev i första halvlek hela tiden överspelade i vänsterförsvaret. HIF var inte färre men man låg i fel positioner. Försvaret är helt enkelt dålig organiserat, med simpla trianglar tog J Södra sig in i straffområdet gång på gång. Tror Henrik löser det under de 11 dagar han har på sig inför matchen på Örjans Vall. Helstrup, Eriksson, Wede och Mårtensson synkar helt enkelt inte och ändå har de spelat typ 25 matcher ihop. Så Dahlberg fick ibland ta steget ned och försvara 10-15 meter in på egen planhalva. Samtidigt är han oerhört duktig i target-rollen och ifall han lämnar måste HIF ersätta Dahlberg. Och det blir nog väldigt dyrt.  Men först Örjans Vall…

Annonser

About this entry