Trumpeffekten?

img_2482

När jag strosade hem igår genom Köpenhamn gick jag förbi amerikanska ambassaden. Där var mörkt.

Blivande president Trump vill kapa banden med Europa, speciellt med NATO men även med EU som idé. Inte konstigt att de amerikaner som mest påverkats av det europeiska kulturarvet regerar väldigt negativt.

Fotbollsspelarna/soccerlirarna följde upp den anständiga förlusten 1-2 mot Mexiko i VM-kvalet med 0-4 mot Costa Rica. Inte OK, om man så säger.

 

Samtidigt har tre NBA-lag (Bucks, Mavs och Grizzlys) slutat boka rum på den kedja av  Trumphotell som NBA har avtal med. Tre prominenta coacher: Spurs Popovich, Pistons van Gundy och…   har uttalat sig mycket kritiskt om den nye presidenten.

 

Guiillem Balaguer sa i går på en direkt fråga att han visst att MSL vill ha både Christiano Ronaldo och Messi om något år. Han trodde framtiden fanns där, bland annat för att det var viktigt för deras affärsverksamheter. Jag är inte lika säker på det.

 

 

Blanguer sa också att Christiano Ronaldo nog hade velat lämna Madrid för PSG och efterträda  Zlatan där men att PSG inte var lika intresserade och menade  att det först vill ha CR7 om ett eller två år och bara betala sign-on-fee.


About this entry