HIF återigen helt utan skuld?

Vilket känns bäst? Att HIF:s klubbdirektör Schulze deklarerar ”att det aldrig mer ska hända” eller att han tar rygg på Paul Myllenberg anno 2014 och förklarar att  ”detta har inget med HIF att göra”?

Vilket tror ni får helsingborgarna att återvända till brottsplatsen? Har Schulze nu övertygat barnfamiljerna om att den här sortens underhållning som HIF erbjuder kan de bara inte kan missa 2017?

Personligen tycker jag att Myllenbergs val inte var så bra och att de senaste årens misslyckande på alla plan kan härledas till just Myllenbergs strategi och HIF:s brist på krishantering 2014. Bådar inte gott för framtiden, tror jag.

Misstänker starkt att Schulzes strategi är skillnaden mellan att studsa tillbaka till allsvenskan eller att fortsätta falla genom det svenska seriesystemet. Det handlar naturligtvis inte enbart om publiken och sponsorerna: vilken bra tränare vill ta över Henrik Larssons roll med sådana supportrar? Vilka spelare vill riskera att hamna i Jordan Larssons situation?  Även om HIF i förhållande till omsättningen lägger mest pengar av alla i allsvenskan på löner  – är det verkligen värt det?

Läser om matchvärdarnas upplevelser i HD efter HIF-HBK. Det är faktiskt ganska läskigt men det är en bra text, man känner rädslan, skräcken och ångesten. Frågan är hur ska man få vanliga människor att ställa upp på sånt här i framtiden?

Förstår faktiskt inte varför HIF:s klubbdirektör fortsätter att avfärda  allt samband och tillbakavisa allt ansvar. Det är HIF:s publik, dessutom är de flesta huliganerna förmodligen medlemmar i HIF:s egen officiella supporterklubb. Är de det har ju HIF faktiskt ALLT ansvar.

Jag tycker inte det är en bra strategi som man återigen använder för att förklara varför ett skrämmande våldsdåd svärtar HIF och Helsingborg. Ifall det även stämmer att man lämnade entrén helt obevakad så att vem som helst kunde ta sig in och delade ut gratisbiljetter…

Känns inte bra. Men framförallt berörs jag av skräcken de här utsatta människorna upplevde, inte helt olik den som inträffade vid kravallerna och det vilda slagsmålet utanför Olympia efter DIF-matchen. Vi icke-våldsamma supportrar skiter i skulden, det är vår oro som Schulze måste adressera. Oron och framtiden.

Sedan läser jag en annan artikel i HD där en vuxen människa och akademiskt meriterad varumärkesexpert vid Lunds universitet och Campus Helsingborg menar att HIF kan lösa problemen genom att spela med Unicef-logga istället för reklam på bröstet. Då inser jag människorna i den här delen av världen nog klarar sig bäst utan mina åsikter. Just nu.

Annonser

About this entry