Niva, Nya CL och Glenn Strömberg

I lördags njöt jag stort av Erik Niva. Man United-Arsenal var en skitmatch med två fega lag och Niva presenterade sin hjärtas mening. Ola och Bosse försökte släta över, haussa både matchen och enskilda situationer men Erik Niva körde över dem. Det var ytterst befriande att en Viasatexpert vågade vara kritisk.

 

Jag förmodar han fått mycket intern kritik efter att bland annat dissat Ola Wennströms fotbollsförståelse. Samtidigt så skönt att han inte räds en konflikt, eller att bara ha modet att redovisa en helt annan uppfattning.

 

Erik Nivas motsats är Glenn Strömberg som alltid haussar de matcher han kommenterar: stämningen är fantastisk, matchen är enastående, vi och Glenn är i det närmaste vittnen till en historisk fotbollshändelse ett par två, tre gånger i veckan. Det fanns absolut en del bra fotboll i första halvlek men Glenn haussade hela tiden. Extra olyckligt blev det när han strax före pausen sammanfattade första halvlek som exceptionellt bra med hårda närkamper och högt tempo, samtidigt som Sanchez stod och trampade på bollen vid mittlinjen.  Fintade en bredsida vänster, fintade en bredsida höger medan hans bevakare stod tre meter bort och avvaktade paussignalen ett par minuter alltför tidigt…

 

Sedan kan man diskutera vad som är bäst fotbollsunderhållning? I fall vi ska polarisera det: föredrar ni liksom jag FCK-Porto 0-0 före Dortmund- Legia 8-4?

 

Jag tycker att vänskapsmatchen med 12 mål är ointressant. Till och med målen är så simpla och enkla att det är svårt att njuta av dem. Och det blir inte bättre av att ingen varken blir speciellt glad eller nedstämd. Jo, hemmapubliken jublar och kanske fick Viasats kommentator ståpäls men allvarligt talat…

 

Utifrån det här förstår jag UEFA:s förändringar av CL. Lag som MFF och Legia har inte i CL att göra ifall man uppträder så som klubbarna gjort de senaste åren. Finns säkert fler exempel men utan tvekan förstör de här klubbarna Champions Leagues varumärke och trovärdighet.

 

Annonser

About this entry