The Mauler ”stryper ut” Alexander Gustafsson ur boken

Tequila och husse

Tequila och husse

Den stora tatueringen på bröstet föreställer hans första egna hund, en bullterrier (tror jag)  som hette Tequila. Det säger en hel del om den egentlige Alexander Gustafsson, den som sällan syns i boken ”The Mauler”.

 

I första delen, den fram till att han börjar fightas i ringar och burar, är den bästa. Den handlar om hans uppväxt, alla misshandelsfall, all alkohol, alla svek och domar.

 

Två personer, förutom alla vänner och tränare har betytt mycket för honom. Jag får intryck av att de betytt mest för honom även om de bara skymtar förbi.

 

En gammal metodistpastor i Köping som inte längre får predika men heter Wiggo och ger honom välsignelser. I en bisats berättas att han ber om välsignelse före varje match missar det en gång och då förlorar han. Men närmare hans Gudstro, och hundarna, än så kommer vi inte. Det blir träning, och matcher och MMA-termer jag inte är förtrogen med.

 

Plötsligt dyker det upp en frivårdare som han haft under flera år. Under en rättegång och väldigt dramatiskt, räddar hon honom undan två års fängelse och som indirekt ser till att han slutar sin brottsliga liv. Han hamnar på ett tufft ungdomshem i Bohuslän, lär sig träna kampsport och dyka. Tyvärr kommer han inte ihåg vad hon hette.

 

Alexander Gustafsson berättar sin historia för Leif Eriksson och Martin Svensson. Det hade kunnat bli en väldigt intressant och spännande bok – om hans Gudstro i relation till vad som händer i buren. Om kärleken till hundar, om sånt som inte är våld men där duckar boken. Den handlar inte om människan Gustafsson utan fightern, han som stryper ut sina motståndare. Förstår inte riktigt varför Norstedts gett ut den här boken,  det är en bok enbart för de som beundrar ”The Mauler”.

Annonser

About this entry