Vilken klubb har flest titlar och sista säsongen med ” tres amics”?

I går tog Celtic sin 100:e titel när de enkelt vann Ligacupfinalen. Det kommer dock  ta ytterligare ett par säsonger innan de når i kapp Rangers och deras 115 ( huvuddelen säkert vunna endast på grund av ekonomiska och moraliska oegentligheter). Det lär väl inte bli så många internationella cuptitlar för Celtic men man har ett bra lag på gång, ifall man nu får behålla Sinclair och Dembélé (de senare har ett fyraårskontrakt).  Man borde vara i kapp runt år 2023.

 

Är Henrik Larsson en del av den framtiden, som ungdomstränare? Och Jordan? Henrik valde i alla fall rätt vecka för sitt besök: först ”hans ” match Celtic-Barça och sedan ligacupfinalen.

 

Brendan Rodgers borde kunna skapa något riktigt bra men det är naturligtvis fråga om att hitta rätt spelare, till ett överkomligt pris. Och sedan få behålla dem.  Det borde finnas fler potentiella stjärnor i EPL som är i behov av att rehabilitera sina karriär på nära håll.

 

Kollade också Spanien där Real Madrid har 80 titlar men FC Barcelona faktiskt 84 – utan att räkna alla katalanska titlar vilket man naturligtvis gör internt.

 

Har tyvärr en stark känsla av att ligatiteln inte hamnar i Katalonien till våren. Barça var väldigt dåliga och borde ha förlorat ifall det inte  var för en felaktig offsideavblåsning. Nu har Barça varit usla i Baskien de senaste säsongerna men den här gången såg det ut som om många spelare inte var intresserade – plus att det två nya spelarna André Gomes och  Sergio Roberto helt enkelt inte är  tillräckligt bra för vara startspelare i Barça.

 

Men värst var inställningen. Många spelare verkar inte vara tillräckligt tända. Man förlorade i princip nästan alla närkamper och räknade helt enkelt med att  ”tres amics”  skulle fixa det  till slut. Något de inte var speciellt intresserade av…

 

Känns inte heller att Barça idag har de spelare på bänken som kan tillföra attityd och kamp. Jag utesluter inte att de kan vinna Cupen, kanske CL så länge det inte går emot men de verkar inte vara bra ”som lag”. Känns som om flera stjärnor uppfattar säsongen som den sista med ”gänget”. Jag undrar om tränaren har kontroll över omklädningsrummet?

 

Ifall man inte vinner El Clásico på lördag med avspark kl 16:00 är ligasäsongen över strax före sextiden på kvällen.

Annonser

About this entry