Mer catenaccio än klacksparkar i Bajen 2017

Säsongen 2016 mest märkliga tjänarrekrytering var Allan Kuhn, en uppgraderad konbärare från Jylland. Troligtvis är hans motsvarighet vad gäller obegriplighet Hammarbys  Jakob Michelsen. Nej, Hammarby kommer inte ta guldet men de kommer troligtvis leta ny tränare om elva månader.

Läser att Allan Kuhn uttryck sin totala oförståelse för varför han fick sparken i MFF. Det är just sådana uttalanden som gör att en tränare inte får några mer förtroenden, och ingen förståelse. För fattar verkligen inte Allan Kuhn så är han antingen bara dum eller så är han både dum och har en horribel självbild.

Kuhn sägs nu vara aktuell för Sønderjyske, som tappat sin tränare till Hammarby.

Jag hör ”experten” Robert Lauls framflåsande brasklapp i Sportbladet-TV om att 36-årige Jakob Michelsen är ”alltför ung”.

Det är en groteskt kommentar. Bob Houghton var 27 år när han tog första guldet med MFF. Roy 26 år i HBK. För att fortsätta MFF-spåret: Magnus Pehrsson var väl bara lite drygt 30 när han tog Ålborg till CL. Pep Guardiola borde ha varit 36, 37 vid första CL-vinsten… En 36-åring som varit tränare i 22 säsonger redan tycker den flåsande och märkbart ansträngde cirka 40-årige Laul var alltför ung…

Den enda invändningen mot Jakob Michelsen är att hans fotbollsfilosofi är raka motsatsen till vad Hammarby står för.  Sønderjyske spelade alltid 4-1-4-1 med extremt defensiva utgångspositioner. Det var catenaccio på danska vilket troligtvis låter helt oförståeligt i Bajenöron.

Varför Hammarbys ledning värvar en tränare som gjort sig ett aktat namn på extremt låg backlinje och att enbart spela på omställningar förstår jag inte. Eller har han avlagt ett löfte om att inte använda den taktik som gör att Hammarby värvar honom?

I teorin, och teorin är det enda vi har att gå på för närvarande, kunde Bajens tradition av sorglös men naiv offensiv inte ha fått en sämre tränare.

Annonser

About this entry