Klopps lag i kaos

Vansinnigt dåligt försvarsspel av Liverpool på alla de där tre Bornemouth-målen i slutet av matchen då de vände 1-3 till 4-3.

Vid 2-3 är de sex försvarare mot tre hemmaspelare. Vid kvitteringen är de TIO utespelare i egen box mot typ fyra motståndare och ändå får hemmaspelaren stanna, ta ned bollen, vända och skjuta. Jo, han gör det oerhört bra men t i o man i boxen, t  i o och alla tittar boll.

Vid 4-3 springer först två Liverpoolspelare mot bollhållaren så att nästa spelare på kanten blir helt ren. Sedan går inte högerbacken ut mot honom utan stannar kvar och kan inte blocka eller störa skottet. Sedan ska Darius stå annorlunda med fötterna och inte ha bröstet rakt fram utan mot skytten. Och då hade returen inte gått ut till en Bornemouthspelare. Med det sagt – de stora misstagen står utespelarna för.

Att organisationen kan bli så dålig och ostrukturerad är märklig. Viktigt att sätta försvarsspelet först när man är ny tränare och det är det många som misslyckats med, utom Conte.

Bosse Petersson sa många konstiga saker – bland annat anmärkte han på att Liverpool spelade av matchen när de ledde 1-3 , d v s bara spelade runt bollen på motståndarnas planhalva. Vad var de för fel i det ? Varför såg han inte att Mané var skadad varför… det var många konstiga saker han sa. Det blev inte bättre av att de två andra började driva med honom och att han sedan inte lyckades formulera sig. Fast dessa ganska roliga saker ändå. Som helhet – en väldigt bra helg med Viasat!

Annonser

About this entry