Skolbok för unga fotbollsnördar?

dsc00740Måns älskar fotboll, tränar ungdomslag, är förlagschef, skrivit massor av böcker och, som noga påpekas på bokens baksida: startar som ”nia” i Författarlandslaget.

 

Tidigare har han levererat berättelser från de stora mästerskapen men ”Fotbollsguld!” har ett mer personligt tilltal. Fram träder inte så mycket författaren Måns som fotbollsnörden, i olika åldrar. Ett mästerskap är ju inte enbart matcher, mål och guld utan även en tid, en plats och minst en begeistrad supporter. Fotbollsnörden sätter in mästerskapen i ett större historiskt sammanhang. Combon mycket fotbollshistoria inklusive viktiga, samtida händelser gör boken till en ny sorts spännande blandning av fotboll som ofta väggar med historiska händelser och skitviktig samhällskunskap i koncentrat. Rent ut av en ny sorts skolbok?

 

Så efter 100 + böcker, tusentals mål och 30 + landskamper peakar författaren/måltjuven Gahrton här med ett fotbollslitterärt hattrick – likt ett fyrkantigt Kinderägg för unga fotbollsälskare. ”Fotbollsguld”  är en fotbollsbok som försiktigt väggar med både historia och samhällsvetenskap. Den perfekta julklappen för de som nästan gillar fotboll alltför mycket.

Annonser

About this entry