Annandagen är annorlunda

På pappret är det en bedrövlig omgång med alla topplag mot alla bottenlag. Men IRL Annandagen i EPL är annorlunda – det är nu som juldagens alla böner ger resultat, som julmirakel uppstår, det är nu som lag börjar vinna eller börjar förlora ”i klump”.

 

Varje säsong är det två, tre lag vars tillstånd totalt förändras – med början i eftermiddag. Vilket alla spelarna vet och de kommer den här dagen ge än mer än vanligt. Tempot blir högre, tacklingarna mer våldsamma och närkamperna fler. Det blir bra fotboll på Viasat!

 

På pappret är naturligtvis Leicester en sådan klubb som skulle kunna börja vinna nu och som är värda att spela på – de har två överkomliga hemmamatcher och är sedan borta mot Boro. Vinner de alla tre tar de Chelsea hemma den 14 januari av bara farten. Vad skulle en fyrling med fyra Leicester segrar ge: 20-25 gånger insatsen? Samtidigt har dagens motståndare Everton också stora problem. Med skador men framförallt med spelet. Även om de tagit hyfsat med poäng tycker jag det ser ut att var ganska strukturlöst ut och enbart positiva tillfälligheter har gett 23 orättvis poäng.

 

Likaså tror jag att  WBA kommer bli utspelade av Arsenal och börja falla i tabellen. S-hampton  och Spurs borta är också nollor så de måste vinna hemma mot Hull den 2 januari för att slippa rasa. Vad ger  tre WBA-förluster och en 0-0 match för odds? Borde väl få 10 gånger för det?

 

Två andra lag som bara måste börja vinna är West Ham och Man City. Pep har försökt boosta sina spelare genom att gå ut och säga att det troligtvis inte blir några stora köp i januari. Vilket det naturligtvis måste bli – Man City behöver en ytterligare en försvarare. Dessutom en vass anfallare när Agüero är avstängd eller skadad vilket han nästan alltid är.

 

West Ham – Bilic sitter löst. Visserligen två raka segrar men de har var tursamma, allt annat än övertygande. Jag är orolig både för Slaven och Hammers. Kommer Modou Barrow leka med de långa, skraltiga gubbarna i Hammers trebackslinje? Borde inte Fernando Llorente börja visa sin klass och baskiska själ nu när klimatet börjar bli som på San Mames?

 

Zlatan och Mou då? Skrev alldeles före jul att det vore spännande ifall Mou vågar lyfta sina ytterbackar ytterligare och göra dem till wingbacks på hemmaplan. Nu har de chansen – tror Man U kommer spela 2-4-3-1 i eftermiddag. I alla fall tills de har säkrat segern.

 

 

 

 


About this entry