Sanning eller konke? Därför ser Mike Dean rött

Det finns en olycklig tolkning av tacklingar och förseelser som domare tvingas göra. De ska inte bry sig om intentionen utan enbart konsekvensen. Det innebär att många spelare låtsas bli allvarligt skadade för att det påverkar domarens domslut. Det är vad som händer när Man United orätttvist vinner mot West Ham.

 

Phil Jones går maximalt och med sträckt ben in i en ursprungligt 50-50-situation medan hans motståndare, som gör sin första match från start, håller igen, bromsar upp och viker benen. Jag är övertygad om att kollisionen gör mest ont på West Ham-spelaren men det är han som reser sig och går därifrån. Medan Phil Jones rullar runt och skriker som den gris han i det här ögonblicket är. Samtidigt rusar hans lagkamrater, nästan som om det var koreograferat, mot domaren för att göra honom uppmärksam på att konsekvensen av närkampen är att Phil Jones är döende. Eller åtminstone allvarligt skadad.

 

Så här gör Mourinhos lag. Chelsea höll på exakt likadant, men sanning är att det är reglerna och domarna det är fel på, inte de fuskande spelarna och cyniska tränarna. Det är dags att fotbollen rensar upp i det omoraliska tolkningsträsket och börjar premiera sanningen och spelarnas  intentioner, inte spelarnas fuskande.

Annonser

About this entry