Chelseas tre svagheter

Rättvis seger i Londonderbyt mellan två lag som inte tog några risker i 44 minuter. Det var en skittråkig första halvlek där båda lagen spelade långt med hopp om att kämpa till sig andrabollar. Spelarna var så ängslig  av att eventuellt ligga fel så ifall de tappade bollen på mittplan tog de hellre ett taktiskt gult än att låta motståndarna komma rättvända.

 

Chelsea kom ut i andra, pressade tillbaka Spurs men en av Chelsea tre stora brister uppdagades – man har bara en naturlig målskytt i Diego Costa. Hazard blundade när han skulle nicka, Pedro är snabb men utan den där målkänslan.

 

Chelsea andra problem är at när man ska föra jämna matcher, som i andra halvlek så har man inget riktigt konstruktiv spelare, ingen regista. Matic fick ta rollen – han håller inte mot toppmotstånd. Däremot är han och många andra bra defensivt.

 

Chelsea har problem i högerförsvaret. Moses är ännu inte färdigutbildad i rollen som ”wingback”. Viljan är det inget fel på men han fattar ofta fel beslut och Spurs anföll hela tiden på den kanten och i den yta som är tom när Moses inte ligger lågt. Ska bli spännande att se ifall motståndarna i fortsättningen är lika taktiska eller mot Conte väljer att överge trebackslinjen.

 

Spurs – som väntat, kanske lite bättre men Harry Kane känns  inte som en toppforward i ett lag som vinner EPL.

 

Bäst på plan, Domare Atklinson. Spurs Wyndama var väldigt nyttig men han gjorde några minde bra grejor.  Rättskiparen, kan inte komma ihåg ett enda fel domslut.

Annonser

About this entry