Målvakternas match

Man United – Liverpool erbjöd som väntat inte på så bra fotboll men som väntat en väldigt underhållande match. Med rättvist resultat. Det blir underhållande när Man United spelar hemma, borta är en helt annat sak. På bortaplan är de både tråkiga och relativt dåliga.

 

Mourinho insåg att han inte kan spela med så många såsiga, dåliga försvarare och byte ut ett par i halvtid. Jag tror fortfarande han kommer byta ut även minst en mittback före transferfönstret stänger.

 

Även om de inte hade bollen så mycket och Man United några gånger verkligen spelade vacker fotboll var  Liverpool väl så bra. Man förlade de första 60 minuterna mycket spel på offensiv planhalva och skapade chanser. Fler än vad Man United var på Anfield…

Rooney kom in i den där tillbaka dragna roll som numera är den enda han behärskar. Så fort han skulle avsluta såg det förfärligt ut.

Mignolet gjorde fyra, fem helt avgörande räddningar. De Gea räddade friläget  som Coutinho spelade fram till och gjorde flera  andra utmärkta räddningar. Framförallt så räddar De Gea gång på gång Rojo och Phil Jones.

 

De Gea har bästa uppspelsfoten i Man Uniteds defensiva del och när De Gea sätter bollen på fötterna på lagkamraterna 40-50 meter räddar han de båda mittbackarnas från deras rätt usla uppspel.

 

Mignolet släpper in Zlatans fina, fantastiska nick för att hans försvar står på hälarna och tittar en sekund eller två efter stolpträffen. När de väl reagerar är det alltför sent att markera Zlatan. Det där att stå som förstelnad efter att motståndarna har en stolp- eller ribbträff är ganska vanligt tyvärr.

 

Milner straff är inte speciellt bra men hård. Därför går den in, för att den är hård och för att Milner är svårscoutad. Han sätter bollen på minst tre olika ställen så De Gea vågade inte chansa. Han går först tiondelarna innan Milners tillslag och hinner inte riktigt dit just för att bollen är så hård.

 

Kul match men det var målvakternas.


About this entry