The King of tap ins

John Owoeri vann skytteligan genom att bredsida in en förfärlig massa mål i tom kasse för Häcken. Tack vare det har han nu sålts till Kina. Påminner starkt om MFF-Örnen. Han sparkade också in en massa, övervägande lätta mål, och hade typ tio avslut för varje mål men MFF fick cirka 300 procents vinst på affären. Kan tänkta mig att Häcken gör det samma nu – stort grattis. Perfekt för alla parter. Ja, utom den insiktsfulla kinesiska klubb som tror de köper någon som är bra på att göra mål…

John Owoeri är nog den den skyttekung jag sett med sämst målkänsla…   … jättekul att han vid 30 års ålder får tjäna rejält med pengar i Kina. Men det säger också något om hur absurd den globala elitfotbollen håller på att bli.

Jag hade gärna sett Rasmus Schüller i en större europeisk klubb – tyckte han hade potential för annat än att börja spela av karriären i USA vid 25 års ålder. Däremot är det ett lyft för Alvbåge – jätteroligt för honom att så här på sista refrängen får prova på en ny fotbollskultur.

18-årige Pontus Dahlberg tror att han nu ska bli förstemålvakt. Jag tror inte det. Blåvitt har en dyster historia vad gäller att satsa på unga målvakter som inte är mentalt färdiga för den utmaningen. Fast Pontus kanske är? Vågar Blåvitt? Vågar Sven Andersson?

Annonser

About this entry