MFF 2017:truppen

Dessa bör ut och in. Bedömningen grundar sig på förutsättningarna 2016. Det kan förstås hända att en spelare utvecklas enormt av att Magnus Perhsson tränar. Eller att de är unga och får en sensationell utveckling under försäsongen.

Enligt Sportbladets Johan Flinck gjorde MP ”En Trump” och  ljög om Kari Arnasons framtid i klubben på första pressträffen. inte så bra.

Så här ser truppen ut just nu:

Johan Wiland, mv, 2017
Fredrik Andersson, mv, 2017
Kommentar: inget att säga. Känns troligt att detta är Wilands sista säsong som förstemålvakt. Kan tänka mig att han bör vara kvar som backup, inspiration inskolning i svensk målvaktskultur när MFF värvar nytt. Ifall det inte blir Nordfeldt i Swansea eller Johan Dahlin?
Rasmus Bengtsson, mb, 2019
Kári Árnason, mb, 2017
Franz Brorsson, mb, 2018
Luis Felipe Carvalho, mb, 2017
Dennis Hadzikadunic, mb, 2018
Lasse Nielsen, mb, 2020
Anton Tinnerholm, yb, 2017
Behrang Safari, yb, 2020  – löjligt länge!
Pa Konate, yb, 2017
Yoshimar Yotún, yb, 2017
Andreas Vindheim, yb, 2018

 

Kommentar: Minst en mittback alltför mycket och en ytterback. Är det verkligen tänkt att Franz ska starta, med nye Lasse Nielsen. Dansken är självklar och snabb – bra komplement till Kari. Det här känns inte alls bra.  Tre vuxna vänsterbackar är en alltför mycket, även om Yotún kan lira yttermittfältare. Ja även Vindheim och Safari ifall det kniper. Så i praktiken har MFF elva (11) mittfältare.

Anders Christiansen, imf, 2018
Oscar Lewicki, imf, 2017
Erdal Rakip, imf, 2017
Erik Andersson, imf, 2018
Magnus Wolff Eikrem, ymf, 2017
Jo Inge Berget, ymf, 2017
Tobias Sana, ymf, 2018
Mattias Svanberg, ymf, 2019

 

Kommentar: Eikrem är ingen yttermittfältare. Och han är inte tillräckligt bra för att spela innermittfältare ifall MFF måste försvara. Tycker det är svårt att finns en plats åt honom även om han vann en utmärkelse förra året för att han har en känslig högerfot. Resten av kroppen är dock ganska långsam och stel, både i rörelse och fotbollsintellekt.   Femmannamittfält?   Rakip och Oscar tävlar om samma plats bredvid AC. Svanberg lär få många chanser. Femmannamittfält?  Erik Andersson och Tobias Sana – vad gör de här?

Markus Rosenberg, anf, 2017
Alexander Jeremejeff, anf, 2019
Pawel Cibicki, anf, 2019
Teddy Bergqvist, anf, 2017

 

Kommentar: Cibicki säger idag att han ser sig själv som startspelare:

 

” – Jag vill ha en startplats, så enkelt är det, säger anfallaren som gjorde comeback i MFF i förlusten mot Helsingör.”

 

Pawel Cibicki konkurrerar med Rosenberg om en plats. Eller nej, Cibicki konkurrerar inte med någon utom Teddy B. När Rosenberg vill vila eller är skadad har Cibicki en startsplats. Aldrig annars. Det vore schysst ifall någon kunde berätta det för Cibicki.

Annonser

About this entry