En mittback före midnatt, Luis Figo i Bristol och andra historier den här tisdagen

Silly Season-hatare eller inte: här är dagens tre stora händelser som jag faktiskt följer:

Det är 30 år sedan någon spelare bytte klubb i Bristol. En gång i tiden spelade Janne Möller här, Bob Houghton skulle ta nästa kliv i sin osannolika managerkarriär och City blev fyra i ligan. Men det var då och då bytte inte heller någon klubb även om det är 35 år sedan. Så nu alltså, helt som en blixt från en grådassig walsisk himmel tar Matt Taylor det gigantiska steget (lokalt sätt, inget vi ska se oss efter i Månen) från Rovers till City. Taylor ”går”  (det är inte så långt) nästan gratis eftersom han i somras var utan kontrakt och skrev ett tillfälligt, grymt fördelaktigt. Nu i januari råkar han vara den spelare i de fyra högsta engelska divisionerna som gjort flest mål från augusti 2015… … lokalpressen jämför med Luis Figo. Vad är grishuvud på walsiska, eller kastar de fårkadavrer?

Liverpool flög ned ett privat jet till Gabon för att hämta hem spelaren som just missat den avgörande straffen för Senegal, mot Kamerun. Landningen gick bra, men Chelseasupportern i flygledartornet missade även han – med att ge jetplanet klartecknen för att att lyfta med ett drygt dygn. Så det är tveksamt om Mané ens är på bänken i den för Liverpool helt avgörande matchen i kväll mot Chelsea, enligt the Guardian. Jag tror att han minst är på bänken, kanske gör inhopp, kanske startar – så väldig (stor är inte ett ord som tillnärmelsevis beskriver den lille mannens betydelse i det här sammanhanget) och viktig är han och jag tror Klopp insett det. Jag tror också att Chelsea förlorar mot min titelfavorit. Pool kommer rada upp segrar fram till april.

Tranferfönstrets stängning. Det är lite spännande, trots allt. Det är inte enbart Benficasbuss som brinner utan ”även i knutarna”. Ordinarie ickesvenske mittbacken ( har glömt namn) hade anbud från Swansea men Nilsson-Lindelöfs klubb sa nej. Det är bara jag som kopplar ihop det med teorin att svensken är på väg till Man United? Jag har faktiskt inte gett upp hoppet om att Mourinho köper en mittback före midnatt.

Bonusextra:

Rooney går inte till Kina redan nu. Förvånad. Mou säger att han behövs vilket är en av Mous många alternativa sanningar. Rooney kommer inte få många minuter i matcher som gäller resten av säsongen nu när han har rekordet (och Viasatgubbarna vittnade om att de var tårögda när han tog emot en pokal för prestationen före cupmatchen i helgen) . Känslo-TV. Rooney passar jättebra i Kina.

Inter var en gång en storklubb. Idag har de lånat en australiensare från kinesiska Jiangsu Suning. WOW!

Alla gamla AIK:are och stockholmare samlas i Tyskland. Ytterligare ett skäl, förutom den grymma täckningen av skidorienterings motsvarighet till Champions League, till att behålla Eurosport. .

Annonser

About this entry