1-1: en match Pool förlorade och Chelsea vann

Jobbigt att behöva säga det men Chelsea var bäst. Bäst försvarsspel och ett betydligt mer organiserat anfallsspel när de väl nån gång tog sig framåt med mer än Diego Costa. Däremot förlorade de innermittfältet, hela tiden eftersom Chelsea båda wingbacks föll väldig snabbt och bildade en femmannalinje med fyra utspridda mittfältare.

 

Liverpool var fler och borde fått ut mer av det, nästan alla uppträdde som mittfältare och avsaknads nav en riktigt bra, stor boxspelare var uppenbar.  När de alla kom rättvända fyra mot fyra eller fem mot fem så hände i princip ingenting. En med boll, resten såg på – inga diagonala löpningar eller i djupled för att dra isär försvaret. De sprang inte ens in i det straffområdet där ingen Liverpoolsspelare verkade sätta sin fot första 20 . Såg nästan exakt ut som i förlusten mot Swansea och de andra pinsamma nederlagen. I stället stod de på en yta och väntade på bollen. Jag överdriver lite men just det som Mané är så bra på verkar ingen annan i Pool ha gjort under de fyra veckor han varit borta – springa, ständigt springa och utmana, med eller utan boll.

 

Men jag gillade hemmalagets energi – de borde bara fått ut mer av den. Så Pool förlorade och Chelsea vann, vann dessutom egentligen minst tre poäng efter som Arsenal och Spurs förlorade poäng.

 

Diego Costa filmade till sig en straff och slår sedan en så usel att det nästan blir mål – Mignolet räddar med armbågen. Det är en svår räddning när straffarna är så usla. Nu skipades rättvisa för Costa sökte låret på försvararen men träffas aldrig av foten. Världens bäste domare som viftat bort många av Costas försök att filma till sig frisparkar ute på planen blåste nu lite märkligt straff. Kanske var det en av hans assisterande som tog beslutet?

 

Firmino var direkt usel i 90 minuter. Förstår inte hur han fick vara kvar. Skulle naturligtvis göra något bättre av det fantastiska nickläget. Och friläget.  Tyckte han såg väldigt dålig och tveksam ut i alla avslutssituationer. Och även i en del andra situationer där han gick undan – som om han var rädd för David Luiz. Mycket märklig insats – kändes som om han inte ville göra mål.  Sämst på plan men ändå inte utbytt- märkligt!

 

Vad gäller frisparksmålet och Mignolets framtid – se annan text.

 

Bäst i programmet var Ola och Bojan i studion. Ola försvarade Mignolet med rätta och gillade även att Bojan som med sin mer uppdaterade spelarerfarenhet kunde förklara varför Clattenburg ska ha en del av skulden till frisparksmålet. Gilalde dessutom hans kritik av Klopp.

 

De två AIK-arna gav de där både nördigt analytiska och långa perspektiven som en bra studio kräver. Dessutom formulerar de sig bra och lyfter en sändning där kommentatorerna på platsen emellanåt verkar bortkomna och kompenserade osäkerhet med tvärsäkra, ofta felaktiga, omdömen. Dessutom lite väl många fel när det gäller vilken spelare som hade bollen.  Kanske hade de suddig bild i sina monitorer?

 

Annonser

About this entry