Två medaljlag i februari

Kul match, fast den var TV-tradig,  TV-perspektivet var tradigt, tempot helt ok, ja rent av bra första timmen för att vara  den 4:e februari.

Två jämnstarka, spelande lag med en del känslor som är ovanliga att se en svensk försäsong.

Borde kanske blivit 0-0. Cibicki och Dubbel-Anders i Cmore  tyckte MFF var bättre:  ”vi tog över matchen helt och hållet, ” ”vi satte inte våra lägen” hörde Cibicki säga och jag tycker nog det var alternativ fakta.

Vilka lägen? Jo Svanberg hade ett i första. Däremot kunde Berget fått en straff i andra. En jämn match där den stora skillnaden var den galopperande blixten på vänsterkanten, Ken Sema.

MFF kan inte, som ”Alternativ-Cibicki” på stod ”vara nöjda med försvarsspelet”. Den högersidan kändes genant- delvis beroende på att Ken Sema. Han ägde, han lekte och han kommer troligtvis inte vara kvar i allsvenskan till hösten.

Utan tvekan ett lag för övre halvan, sa Dubbel-Anders och jag håller med. Sedan tycker jag det finns två, tre spelare som borde höja sig men kanske kan spelare som Bertilsson och Bojanic ta deras platser. Bojanic är speciell, hade kunnat vara stjärna vid det här laget om han och hans rådgivare varit lite mer intelligenta. Gero – förstår att Graham vill ha en targetspelare men Gero är inte tillräckligt bra för allsvenskan.

MFF? Det var en match som var mer ett experiment för skåningarna än det var för ÖFK som går in i cupen om två veckor. Lasse Nielsen hade svårt med Sema men danske n uttryckte sig väldigt klokt och bra i TV-intervjun. Klart bättre i munnen än med fötterna den här matchen. Talade faktiskt mer otvunget än intervjuaren Lundh.  Är Nielsen en kommande tränare, eller TV-expert?

Lewicki var ojämn. Bra ibland, tappade boll ibland. Svanberg – gillar hans attityd. Sedan fick vi väl inte se allt han kan men absolut väldigt lovande. Gillade också Pa Konates steg och teknik. Tror tyvärr inte det räcker för att peta Safari och Yotún så han borde leta en bra klubb där han får spela och framförallt försvara mycket. Borde lånas ut till ÖFK!

Så några ord om Fredrik Andersson – han var inte bra med fötterna i första och fick inga bollar i andra. Men så pass dåliga fötter att Lasse Nielsen valde att slå ut bollar till inkast istället för att spela sin målvakt.

På 0-1 hade han tagit den ifall han stått upp och inte chansat på ett lågt avslut.

På 0-2 har han i en sidledsförflyttning sprungit in till stolpen och står en halv till en meter fel. Därför når han inte det tama nickavslutet.

Förväntar mg nog lite mer av en reservmålvakt i MFF.

Annonser

About this entry