Hedoistisk fotbollshelg

Vissa helger passar bäst för fotboll, på TV ( eller snarare på datorn 27-tumsskärm där jag kan köra flera matcher samtidigt). Taskigt väder, bokmanus och projektbeskrivningar som pockar på uppmärksamhet och en massa bara fotbollsmatcher.

 

Hel- eller halvtittar på ganska många matcher- medan jag gör annat. Kollar dessutom lite basket ( det går åt h-lv-t- för Human Engineering). Hade det inte varit för gymträning och gardinstångsuppsättning hos grannen hade jag varit helt asocial, med mina fotbollsmatcher och jobb. Men jag gillar ju det, att se såväl mönster som individuella spelare. Och hur lagen uppträder i förhållande till förutsättningarna. Som räven Mou som inte alls var så defensiv som alla nog trott, första 20.

 

Man Citys nye frälsare, Jesus, haussades i Viasatstudion som ”the second coming”  d v s hans återuppståelse. Jag säger istället Dembélé i Dortmund. Dembelé i Dortmund – han som har ett så trssligt förflutet i Lorient. Är han nästa stora världsstjärna? Nästa Messi eller Cristiano Ronaldo?

 

Han när det att döma av förspelet till Aubameyangs 1-0-mål mot ett Emil Forsbergslöst Leipzig. Svår men perfekt nedtagning, drar två gubbar på speed, explosivitet och eleganta vrickningar. Han har fart, balans, teknik och sedan slår ett hårt inlägg i perfekt höjd och perfekt fart och med perfekt skruv. Hur ska Alexander Isak få speltid här? Tror inte han får starta, mot svagt motstånd, förrän till våren.

 

Har sett massor av Rhône-derbyn men aldrig sett ”Les Verts” vinna och vinna så här överlägset.  Glädje! Det blir en tuff kamp om kvalplatsen till CL mellan de två och Marseille den här våren. Tror inte Bordeaux kan blanda sig i leken.

 

 

Mignolet har skuld i båda Liverpools mål så nu kommer Karius tillbaka. Mignolet har inte tillräckligt kraft vid försöket till utboxning och på tvåan står han helt enkelt tiometer alltför långt ut. Det är ju fortfarande en 50/50-boll som hans försvarare inte vågar gå ”all in” på eftersom de är så nära Mignolet.

 

Big Sam-update : 0-4 mot bottenkonkurrenten på hemmaplan. Det gör mig faktiskt lite glad. För mig är Big Sam en utmärkt symbol för allt  som är dåligt med Brexit-England.

 

”Muren spretade lite” heter det i Viasat  när Zlatan ”dödssyndar” och hoppar undan och Marez slog frisparken där Zlatan borde varit. De Gea var rasande, på Zlatan, med rätta.

Ett kort tag. Sedan såg man att hans ansiktsdrag mildrades lite innan producenten klippte bort det men förmodar han fick höra något tillbaka. Men Viasatgubbarna sa ingenting om det här, nämnde det inte. Det blir lätt lite löjligt med en sådan ”tystnadskultur” kring Zlatans misstag.

 

Beundrar den fantastiska räddningen av Kasper Schmeichel på Rashfords avslut vid första stolpen. Skymd och ändå hinna ner. En ren reflexräddning, med hela kroppen. En av årets bästa räddningar i Europa.

 

Afrikanska mästerskapen. Såg inte en enda match, bränd av att matcherna brukade vara så himla tråkiga: uselt tempo, defensivt tänk, inget lagspel, alltid en massa filmande. Kanske var det bättre i år?

 

 

Annonser

About this entry