Rasisterna kostar Man United miljarder

De är inte enbart rikast i världen – de är också ”biggest losers”!

 

Jag ogillar skulder. Jag välkomnade UEFA:s plan om ”Fair Play”. Jag efterlyser nu samma moraliska tvätt av smutsig fotbollsklubbsbyk eller var det bara ”fait play” – ett spel för gallerierna?

 

Samtidigt är det med extremt illa kamouflerad skadeglädje som jag konstaterar att engelsmännens främlingshat indirekt resulterade i en ökad skuldbörda för Man United det förra räkenskapsåret på nätta 1 miljard svenska kronor. Sammanlagda skulden ligger nu på cirka 80 procent av omsättningen (6 miljarder/5miljarder). Det är varken sunda affärer eller god ekonomi. Brexit plågar också andra engelska klubbar och kommer fortsätta göra så, med accelererande styrka. Det ska kosta att vara rasistland. I det här sammanhanget känns det dock bisarrt att  klubbens enda stjärnor är en svensk, en spanjor, en fransman och en armenier.

 

Detta är dessutom bara början. Man United fortsätta förlora feta pengar, inte enbart för att de missar CL i år. Och när EPL:s senaste TV-kontrakt går ut blir det soppkök efter träningarna.

 

Så nu till frågan om idrott och moral, den som är oerhört tydlig i USA: har någon ledare eller spelare i EPL protesterat mot Brexit?

 

 

 

 

 


About this entry