Historiens mest simpla hattrick?

Zlatans första tre mål i en följd,  i samma match för Man United. Det var nästan WOW-stämning runt det TV 9-bord som alla associerar med CL-stjärnan men som bara får visa Europaleague.

 

Det var roligt för TV 9, för Zlatan, och för Man United som skaffade sig ett bra utgångsläge inför returen i borta mot St: Etienne. Det var däremot inte speciellt vackert, det var nästan något som kan kallas ett fult hattrick. För visst bör ett hattrick förknippas med någon sorts estetiskt uttryck, inte enbart tre, relativa skitmål närmast ovärdiga en av historiens främsta målkungar över huvud taget?

 

En frispark som studsar på ben och fötter, en målvakt som luras, en rensande mittback som missar bollen som långsamt och nyckfullt rullar över linjen. Det var inte vackert.

 

Det andra en bredsida från fyra meter i tomt mål. Det var inte vackert.

 

Så en straff i slutet av matchen.  En straff som St Etienne borde ha haft koll på. Efter att han mött Zlatan i 13 matcher på fyra år (däribland flera cupmatcher) borde ”Les Verts” och Ruffier ha koll på hur Zlatan slår straffarna. Ändå gick han fel – kanske trotsande han råden eller så saknar klubben kompetens och förmåga att analysera Zlatans teknik i allmänhet och hans straffsparksspråk” i synnerhet.

 

Oavsett vilket – det var en match med två ansikten. Man United dominerade stort tack vare att Martial och sedan Rushford hade ett pinsamt stort övertag på gästernas högerback och en väldigt offensiv mittfältare framför som inte hjälpte till. Det skapade massor av bra chanser och Zlatan borde ha gjort fler mål när han t ex lyckades chippa bollen över tomt mål från sju meter.

 

Mot det St Etienne sista kvart i första halvlek då de utnyttjade hemmaförsvaret många och stora misstag. Förstår inte hur Mou kan acceptera ett så slarvigt försvar. Kan aldrig tänka mig att Blind och Valencia spelar ytterbackar nästa säsong.

 

Troligtvis var det hårtork i halvtid och så kom Man United ut och släppte till et friläge i början av andra, alldeles innan Zlatan kunde rulla in 2-0.

 

Så det var både rättvist och orättvist men framförallt var det inte en vacker vinst mer än på pappret.

PS Enormt glädjande att höra St:Etiennes fans sjunga sig genom hela matchen. Inspirerande och roligt, tillskillnad från de vanligtvis så tysta läktarna på Old Trafford.

 

 

 

 

 

 

 

i historien

Annonser

About this entry