Är Adam Eriksson svensk elitfotbolls sämste spelare?

En av Henrik Larssons prestigevärvningar är uppenbarligen en av nyckelspelarna i PO Ljungs lagbygge 2017. Själv tycker jag inte att vänsterbacken Adam Eriksson, utan boll, höll i allsvenskan och han håller faktiskt inte ens i Superettan. Eriksson ser ständigt tafatt och desorienterad ut när han inte har bollen, har fel position, gör fel val. Kanske hade man kunnat utnyttjat honom som yttermittfältare i fall han inte till varje pris verkar försöka undvika både närkamper och fysisk beröring. Hans rädsla och passivitet, jag kan inte tolka det annorlunda, hör inte hemma ens i Elitettan.

 

Det bär mig emot att dissa en enskild spelare så här men Adam Eriksson är ju både erfaren och i en ålder där han borde kunna ta lite kritik. Dessutom kan man vända på det – är det inte dags att någon faktiskt tar bladet från munnen och kritiserar den så hyllade spelaren? Här är ett av många bevis på Adam Eriksson brister, brister som på den här nivån jag tyvärr inte finner ett annat ord för än ren oduglighet.

 

BP har en högerhörna i 73:e minuten. Den är låg och går förbi alla HIF:are och tar i stolpen och studsar ut och högt, 8-10 meter. Då flyttar HIF:arna naturligtvis upp, alla utom Adam Eriksson som flyttar ned till stolpen. BP-spelaren hör en bicicleta och det blir en liten lyra framför målet. Där står nu två helt rena BP-spelare medan Adam Eriksson  som löst offsiden med minst två meter istället för att gå ut och ta nickduellen väljer att retirera ned till bortre stolpen. Det är val och och en speluppfattning som inte hör hemma i elitfotboll. Tilläggas kan att vid BP:s tredje mål cirka 10 minuter tidigare gjorde Eriksson exakt likadant. Två BP-spelare stod helt fria och fick två chanser medan Eriksson istället för att gå in i närkampen eller blocka avslut valde stå strax bredvid och titta på. Han gjorde till och med en antydan av att vilja vända sidan till och akta sig för bollen när den är på väg mot motståndaren framför honom.

 

Snälla Adam Eriksson kan du inte byta jobb? Du är blir säkert en jättebra civilingenjör.

Annonser

About this entry