HJÄLP!!!!! Kommer HIF rasa genom Superettan?

Det är lite skrämmande men att döma av första tävlingsmatchen för HIF 2017 lär inte raset hejdas i Superettan. Efter 0-3 mot BP ( borde utan att överdriva ha varit sju, åtta baklängesmål) känns det som om HIF mycket väl kan göra en ”Trelleborg” och hamna i Division 1 efter att ha fallit ur allsvenskan ett år tidigare. Allting kan ju inte ha orsakats av att de hade vita tröjor och såg ut exakt som IFK Norrköping – medan de traskade från och tillbaka till omklädningsrummet alltså.

 

Klart bäst var supportrarna, trots alla Union Jacks på täckjackorna. Att ha med en dryg busslast ständigt sjungande supportrar på första riktiga matchen 55 mil norrut en lördag i februari är hög allsvensk klass. Resten var närmast tragisk och visade ett HIF som knappast var av Superettanklass.

 

Visst HIF åderlåtet av många skador men det är ju de här nya, unga spelarna som ska sitta på bänken och utmana om platser i startuppställningen. Det borde  dock varit 4 eller 5 i baken redan i pausen. BP anföll ständigt på Adam Erikssons kant (se annan text).   Olof Mellbergs taktik, att utnyttja Erikssons oduglighet kommer säkert att repriseras av de andra tränarna i serien. Mellbergs som för övrigt inte var speciellt nöjd med sitt lag…

 

Sämst var en av lagets bäst betalda spelare, Adam Eriksson. Näst sämst var en annan av de som tjänar bäst, Jesper Lange. Han är slarvig, höll i bollen alltför länge, har dålig träff på bollen (tillslags-teknik). Jesper Lange är en annan av Henke Larssons ”troll-lika” supervärvningar som inte verkar göra sig rättvisa ens i Superettan

 

De fem spelare på planen idag som bör vara med i en trupp i HIF 2017, kanske rent av i startuppställningen.

 

Pryzdrowski

Helstrup

Max Svensson – Tyckte om hans snabba fötter, initiativrik, går gärna på avslut  och med bra speluppfattning. Den ende av de unga som visade talang.

Anton Wede

Martin Christiansen

 

De unga är förstås förlåtna, de ska inte spela i A-laget än på nån säsong men hur HIF fortfarande kan ha kvar Alexander Achinoti-Jönsson är för mig ganska obegripligt. Det var ju en spelare Henrik satsade på 2015 och han har inte utvecklats över huvud taget sedan dess. Ser tyvärr inte hans storhet.

 

En ung spelare kom in och fick HIF:s bästa målchans när BP efter en timme började spela av matchen. Carl Thulin fick stå omarkerad och försöka nicka bollen två, tre meter från mållinjen men blundade så hårt att han missade nicken och bollen träffade istället axeln och gick strax över ribban. En symbolisk bild av matchen BP-HIF.

 

PS PO Ljung var efter matchen  jättenöjd med scoutningen. ”Vi visste exakt hur BP skulle spela och ändå går spelarna ut och gör massor av taktisk och tekniska misstag.  De taktiska var värst…”

Annonser

About this entry