2-3: ett fall framåt för HIF

CMore säger i reklamen att de har botemedlet mot att den svenska fotbollens seriesäsong är långt borta.

 

Så HIF-Degerfors visas i CMore de första 20 minuterna utan ljud och med en kamera, strax över ögonhöjd som i princip inte zoomar alls. Tänk Spanienmatcherna för en månad sedan, fast utan TV-torn. Det är som andrabänk vid  mittplan. Man vill omedvetet ställa sig upp för att se bättre när något händer där i fjärran.  När sedan kameran börjar zooma och kommentator Henriksson prata efter en fjärdedel av matchen beskriver han Olympiafältet så ingående att man misstänker man att han och kameramannen tog fel på Olympia och Olympiafältet.

 

Dessutom, med tanke på hur HIF ser ut för närvarande vill jag nog inte att Superettan någonsin ska starta. Första halvek var, återigen, ren horror för oss som fortfarande håller på HIF!

 

Vad var bra:

Andra halvlek när HIF hade bollen. Bättre rörelse, snabbare passningsspel. Utan boll såg det lika hemskt ut i backlinjen.

 

Andreas Landgrens comeback sista halvtimmen.

 

Monday Samuels inhopp efter pausen.

 

Max Svensson visar än en gång att han kan slå sig in i en startelva. Nu ser han ut som en offensiv innermittfältare och inte en ytterspelare men ändå – Max är ljuset i det i övrigt nästan kompakta mörker första halvlek utgjorde. Allt såg mindre smärtsamt ut bättre i andra då Degerfors skulle spela av matchen efter 1-3 och inte kunde det alls, förmodligen aldrig gjort utan ställdes inför en ny situation. Istället steg HIF upp, började pressa högt och …   ja 2-3 ser ju inte så tokigt ut.

 

Wede. Allt HIF gjorde bra hade han en fot och några snabba steg i. Men olyckligt att han blir uppspelsfoten. Dels är den inte tillräckligt bra, des sutomgår man miste om hans riktiga kvalitéer som är ligger längre fram på planen.

 

Mindre bra:

HIF hade en massa reserver. Jag vill inte dissa alla dessa akademispelare men det läskiga är att flera av de som inte har i laget att göra var med redan i fjol, och i förrfjol. Som Achelotti-Jönsson och Adam Eriksson – som alltså nu inte håller ens i Superettan. Den här gången var till och med inläggen och uppspelen lika dåliga som försvarsjobbet. Fortsätter undvik allt närkampsspel och dessutom plågsamt långsam för att vara ytterback. Men det råder delade meningar om Eriksson. Kommentator Henriksson ansåg att Adam Eriksson ”naturligtvis kommer få en viktig del i HIF den här säsongen”.

 

Jonathan Larsson och Olsson var inte så roliga att se. Den ena fullkomligt vilsen och på den här nivån oduglig, den andre lika vilsen men äldre och med flera matcher som mittback. Tragiskt. Nu är förstå Larsson knappast mer än 17 eller 18 år men ändå. Och Olsson  förstod inte att man måste markera i straffområdet vid 2-0.

 

Akpoveta – det uppskrivna nyförvärvet hade förfärlig bollbehandling. Mottagen bara studsade iväg från honom. Slog i princip alla bollar fel. Sprang offside på HIF:s bästa chans medan han spelade – när det inte ens var hans boll!!!

 

Försökte filma sig till en straff – inte ens speciellt snabb. Fick en varning för stämpling.  Verkligen ett kanonnyförvärv. Tvingades lyckligtvis ut i paus även om PO Ljung inte borde ha väntat de där extra 40-44 minuterna med bytet.

 

In kom Monday Samuel på topp. 19 sekunder behövde han för att reducera. Hans kvicka fötter och tanke fungerade  även i övrigt som bollvinnare och som passningsspelare. Han skall alltså inte spela på topp. Bättre han ligger bakom Lange (eller en bra forward)  mellan mittfält och anfall.

 

1-0 kom efter tio minuter på en dålig rensning. Kändes OK eftersom man höll tätt dubbelt så länge som mot BP – med andra ord ett fall framåt. Mittbacken Charlie Weberg fungerade som targetspelare och där på högerkanten var förstås inte Adam Eriksson . 3-1 var Helstrups – riktigt riktigt dåligt. Charlie Weberg, han som är så pass dålig att han inte har kontrakt försöka spela upp bollen med ”30 bollar” mot ingenmansland eller utanför sidlinjen. Ifall man inte kan slå sådana bollar, varför insistera på att slå dem? Varför åtminstone inte försöka spela enkelt?  Hoppas Charlie lyckas bättre i en klubb trean eller fyran, där han säkert kan göra stor nytta.

 

 

 

 

Annonser

About this entry