Rätt att Luis Enrique lämnar

Ett bra beslut av Luis Enrique. Situation var ohållbar. Luis Enrique  var min favospelare för länge sedan, han tog över klubben i en svår situation och han har vunnit ett par titlar. Det har nästan varit OK, men bara nästan och framförallt har laget inte vunnit det som man borde ha vunnit med de spelarna och de resurserna.

 

Det stora misstagen är dock inga förlorade titlar utan dålig spelrekrytering och brist på…   … förståelse?

 

Om jag i september kan se att Sergio Roberto brister är så uppenbara och att han inte är tillräckligt bra för Barça ska inte Luis Enrique upptäcka det förrän i Paris, i februari.  Med förödande konsekvenser som resultat.

 

Likadant med André Gomes – helt klart inte tillräckligt bra för Barças mittfält men Enrique har spelat honom av principiella skäl – för att försöka rättfärdiga ett dyrt, misslyckat köp.

 

Hur häftigt jag än tycker det är med en 46-årig manager som har bättre fysik än spelarna – ingen av dem kan springa ökenloppet Sables Maraton i Marocko – 25 mil med tio kilos ryggsäck eller genomföra en av världens tuffaste trialthon-tävlingar – så är Enrique inte tillräckligt bra för Barça. Exit!


About this entry