Blott Sverige, svenska idrottsframgångar har – idrottsnationalisterna och SD

Äntligen har svenskar tagit medalj i friidrottstävlingar, förutom i SM. Friidrotts-EM inomhus är ungefär som kortbane-EM i simning eller Europaleague i herrklubbfotboll, secondhand-tävlingar. Det är ändå kul att de svältfödda nationalisterna har något att glädjas över i dessa felvallade blågula framgångstider. De sega svenska framgångarna i Skid-VM ( för de har väl inte EM i skidor längre?) sägs enligt DN och Johan Esk (och den svenske landslagsläkaren) bero på att alla de andra inhalerar salt genom en inhalator och att de tar astmamediciner.

Nu står det inget i artikeln men jag förutsätter då att de svenska astmatiker i skidlandslaget INTE tar astmamedicin liksom att de INTE inhalerar saltlösning. Eller är saltfusket saltat av ifall man använder inhalator eller bara gör det manuellt? Att inhalera manuellt, utan en inhalator är alltså inte fusk och en förklaring varför Sverige, landslagsläkaren och DN känner att blott Sverige dopingfria åkare har?

Säg så här – de som skyller mindre lyckade framgångar på att alla andra länder fuskar gör mig lika rädd som de fascister och nazister i SD och Moderaterna som hävdar att svenskar generellt sätt är mycket bättre människor än alla andra som inte är födda i Sverige (och samtidigt har rätt hudfärg, rätt religion och rätt namn).

 Ps Det var inte Thåström utan  Carl Johan Love Almqvist som skrev följande:

Vad bjuder oss uppriktigt Afrika?
Vad visa kan Amerika?
Vad Asien? Vad allt Europa?
Jag trotsar öppet alltihopa.
Men Skandinavien – det är alladar!
Blott Sverige svenska krusbär har.”

  • ”Om svenska rim” (1838)

 

Annonser

About this entry