”Genväg till Europa vs HAMnar aldrig på övre halvan

Östersund spelade ut Hammarby, igen. Bajen behövde vinna, matchen var avgjord på 5 minuter och 32 sekunder.

Den här gången kom alla uppspelen och farligheterna i inledning på högerkanten. Förutom målet hade ÖFK två frilägen och ett jättebra läge för Curits Edwards. Borde alltså varit 4 eller 5-0 i halvtid.

Det var ingen tillfällighet att man anföll på högerkanten – Kennedy är inte så bra defensivt men han är bra på att filma till sig frisparkar – tre stycken redan första kvarten. Björn Paulsen hade också plockat upp de effektiva delarna av Kennedys fotbollsfilosofi – att filma till sig frisparkar. Dessutom skaver Kennedy ganska bra.

Hammarbyikonen Kennedy intervjuades i halvtid och med tanke på att de inte skapade ett enda avslut och borde legat under med minst fyra må var hans kommentar av första halvlek: ”vi har dem under bra kontroll” ganska överraskande.

ÖFK använde sig i uppspelsfasen av två mittbackar och vanligtvis lille tekniske innermittfältaren  Bachirou som högerback och uppspelsfot. Kul att se något så radikalt som en högerback i en nyckelroll. Lite som Roland Andersson hade i Bob Houghtons första lagbygge  – det var första gången i svensk fotboll en högerbacks passningar var avgörande för det offensiva spelet.  Douglas Bergqvist var mer som balansspelare, tio meter framför backlinjen.

Andreas Andersson slog ut en enkel inspark över långlinjen, var fel ute vid flera höjdbollar. är det inte dgs att ge Ali Krita chansen igen? Tror han är bättre, stabilare.

Bojan Pandžić visade än en gång att han även den här säsongen lär ha få eller ens någon konkurrens i rollen som allsvenskans sämste rättskipare.

Fattar inte varför Romulo är kvar i Hammarby – han är en dålig fotbollsspelare och han har fel attityd med efterslängar och målvaktsangrepp. Spontant känner man att han är en sådan där spelare som skulle behöva en rejäl smäll för att visa andra tillbörlig respekt.

Hade hoppats få se några klara drag i den nye tränarens taktik – såg inget. Det var bara rörigt och dåligt. Sedan hade de bollen mycket i andra utan att alltså skapa en enda målchans förrän i 93:e. Men Hamad kommer få en stor roll och den nye  mittbacken Aidoo såg mest ut som ” I don’t” defend. ÖFK hade två frilägen i andra som de borde omsatt i mål med lite större skärpa hos spelarna.

Ps bra solokommentator. Pratade då det var angeläget, behagligt röst – radiovana?  Vågade kritisera domaren när det var berättigad och visade att han är en av de bättre på  CMore.

 


About this entry