Wenger, Pool, offsidemål, Zlatan och Chelseas ras

Utan Lucas vinner Liverpool. Tycker nog Niva borde upptäcka det istället för att prata om obegripliga energitapp. Eller att det är något i manager Klopps karaktär i England, så som det låg i luften, vissa dagar som Niva verkar antyda. Tycker tyvärr inte det är en tillräckligt bra analys.

Jag är övertygad om att Chelsea tappar poäng på måndag och det kan vara början på vad som i april blir ett titelrace av rang. Eller kan inte lag som Conte tränar rasa?  Hemmavinst bör ge 4-5 gånger insatsen. drygt tre gånger för ett närmast säkert kryss.

Arsenals spelare markerar än tydligare att de inte vill ha Arséne Wenger som manager där nästa säsong. Frågan är hur tydliga de måste bli innan ägarna begriper det.

Zlatan – har nog aldrig sett honom sämre. Och är det konstigt att Mou ville skeppa iväg Rooney till Kina? Friläget i början av första halvlek där han bestämmer sig för att försöka lobb-nicka över en målvakt på mållinjen istället för att ta ned bollen och rulla den i mål. Zlatan kommer igen och vinner skytteligan, Rooney har vi förhoppningsvis sett för sista gången få en seriös fotbollsplan.

Southamptons första mål mot Burnley. Italienaren Gabbiadini står offside och hoppar över bollen. Han står till och med så att målvakten inte kan slänga sig efter bollen utan att kollidera. Och ingen i Viasat tycker det är anmärkningsvärt – inte ens värt att nämna. Själv är jag fly förbannad på en offsidet-illämpning som är fullständigt galen. I förlängningen innebär det här att du kan placera en spelare rakt framför målvakten som är offside  men samtidigt skymmer hans sikt – hela tiden. Och hindrar honom från att röra sig fritt.   Jagade velat anmäla FIFA, de ytterst ansvariga, till FN för brott mot den del av FN-stadgans som kräver att alla människor behandlas lika, oavsett kön, religion,. hudfärg eller var i fotbollslaget man spelar.

Annonser

About this entry