Genant dåligt

West Ham har en ny stor arena, Chelsea ska bygga en ny liksom Spurs, och Liverpool och…    …är det en rimlig uppskattning av framtiden för EPL?  Speciellt som West Ham visade klara tendenser till att vara inget annat än ett väldigt mediokert europeiskt lag.

 

Jag tänker främst på passningsspelet. Det är ju inga dåliga namn i laguppställningen  – ändå hade man väldigt svårt att hantera bollen på ett tillslag. Chelsea var oväntat mycket lay-back. De försvarade italienskt och hade i princip ingen press förrän egen planhalva och knappt det. Ju lägre man försvarare desto större blev ytorna för omställningar. Och de var stora, de blev ännu större för att hemmaspelarna sparkade i luften, sprang på varandra och gjorde flera försök att bjuda på lite underhållning.

 

Så Chelsea borde avgjort redan i första halvlek. Du hade de istället ett avslut på mål på hela halvleken. West Ham hade ett vingt skott av Lanzini sent i halvleken.  Jag tycker West Hams uppträdande så länge matchen inte var avgjord var direkt pinsam. Sedan spelade Chelsea av matchen och West Ham fick chansen att snygga upp statistiken.

 

Allvarligt talat såg jag ingenting som rättfärdigar en jättelik arena och jag tror också att de stora klubbarna inom två, tre år kommer få svårt att fylla dessa nya, gigantiska arenor. .

Annonser

About this entry