ÖFK:s målvaktsproblem

Östersund var ett par klasser bättre Trelleborg i cupkvarten. Såg en dryg timme då det stod 3-0 och TFF ännu inte haft ett enda avslut.

 

Ändå lyckades målvakten Andreas Andersson skapa ett alldeles på egen hand. Trots två mittbackar som stod kloss  med en tunn anfallare och trots att den höga bollen skulle dimpa ned bortom straffpunkten gav sig Andreas Andersson ut och missade bollen. En målvakt ska aldrig gå ut där, Andersson övertygar verkligen inte på försäsongen.

 

Ghoddos 3-0-mål var oerhört vackert, annars klyddades det alltför mycket i straffområdet istället för att gå direkt på avslut.  Ken Sema är en klasspelare som utvecklas och Johan Bertilsson håller hög vinterlandslagsnivå.

 

ÖFK:s problem, förutom vad som verkar vara Anderssons dåliga omdöme är att man inte har en boxspelare – ingen riktigt duktig huvudspelare offensivt. Det är vackert, många kortpassningar och löpningar i straffområdet men mot ett bra samlat försvar är man nog ganska impotenta. Därmed inte sagt att jag vill Gero planen igen.

 

Kul att se Datjan Bojanic spela på ett tillslag och röra sig utan boll. Återstår mycket innan han startar i ÖFK men en av landet största f d talanger verkar äntligen vara på rätt väg.

 

Marko Johansson gjorde en fantastisk räddning men tappade också bollen som gav ÖFK straff – en oerhört blllig straff för övrigt.

 

Annars bra domare i Christoffer Karlsson ( gillade att han gav Bertilsson frispark men gillade inte att han varnade för protest mot en tillfillmad frispark i samma läge). Kul att CMotre börjar ersätta de fotbollsokunniga med folk som faktiskt förstår fotboll som Adam Piltorp.

PS TFF-klacken hördes hela matchen. Att 1500 hemmasupportrar inte kan höras annat än då under en minut tar hjälp av en megafon var ett klackmässigt bottennapp. Pinsamt!

 

Annonser

About this entry