Målvaktsdissandet del 2

Hoppar in efter 26 minuter av det baskiska derbyt Sociedad – Athletic. Det är frispark till bortalaget och 15 sekunder senare får de en straff. Den argentinske målvakten Gerónimo Rulli läser Raul Garcias försök, går rätt men straffen är så pass dålig att den går under hans armhåla. En världsmålvakt hade gått ned med armbågen mindre sträckt men killen är ung och inte så erfaren (såg Neuer rädda så för några veckor sedan och har skrivit om det i många andra sammanhang).

Eftersom bollen går i mål känner kommentator att han måste berömma straffen (troligtvis tillhör han den grupp f d utespelare som nu arbetar som fotbollsexperter som hävdar att alla straffar som går i mål är bra straffar). Så han mumlar lite och kommer sedan fram till att ”straffen är hård” – vilket den inte är och dessutom gör målvakten det perfekt, förutom att straffen så dålig att den går i mål. Ingen cred över huvud taget till den olycklige 24-åringen.

Kommentatorn verkar dessutom förvånad över att det regnar så mycket vilket det faktiskt gör varje dag i Baskien vid en här tiden på året. Det är ytterst sällsynt med uppehållsväder, om än så för en dag.

Regnet gör matchen händelserik och spännande. Athletics unge U-21-landslagsmålvakt (för Spanien) Arrizabalaga får göra flera lysande parader och Sociedads hårding går vid en hörna med full kraft in i honom för att skrämma/skada. Hade det inte varit för ett par tvivelaktiga utrustningar hade jag trott nr 26 var näste nummer 2 i spanska landslaget efter De Gea.

Ps två gamla Barçaspelare som ”mister”: Eusebio för Sociedad och Valverde för Athletic Club.

Ps 2 Sedan skadar det inte att påminna Viasat  om att laget från Bilbao i La liga  heter Athletic Club och inget annat.

Annonser

About this entry