Neymars lag

Han var inte med i går, när de förlorade borta mot Depor. Ett lag de vann mot med 8-0 på Riazor förra året men nu har de inte längre den motivationen, inte de spelarna och inte den tränaren. Jo, det är samme tränare men han har sagt upp sig , han har insett att han inte kan hantera laget, att spelarna inte gör vad han vill. Ändå fortsätter han envisas med att starta med ”sina ”nyförvärv” och André Gomes och Sergio Roberto var lika dåliga igår som de varit tidigare på säsongen. Luis Enrique är envis, och en inte överdrivet bra fotbollstränare.

 

Dagens stora problem är att tränaren inte får ut max av spelarna. När Barça fick den snabba kvitteringen efter 90 sekunder i andra halvlek skulle de fortsatt i samma tempo och avgjort matchen, den var deras. Istället slog de av på tempot, tyckte att det nog fixar sig ändå. Huvudsakligen beror detta på inställningen men även på ett  mittfältet som inte är tillräckligt konstruktivt. Speciellt när Iniesta är halvskadad.

 

Tidigare säsonger kunde Barça ändå vinna tack vare Messis genialitet – nu, bara glimtar den förbi medan han gör sånt han aldrig gjorde förr – tappar bollar, slår dåliga passningar och tar inte jobbet i den höga pressen.

 

Vad jag såg i går var början på slutet på en lång era av framgångar för Barça. Visst kommer Neymar få laget att glöda emellanåt, utnyttja resterna av Messis genialitet men det räcker inte för att vinna titlar.


About this entry