Lättläst i CL

Inför kvällens…   …nej, det blir inga förlängningar och straffavgörande i kväll. De 14 målen är en historisk engångshändelse (Atletico 1-1-kryssar hemma).  Men i helgens semifinaler i svenska cupen kan det vara läge att påminna om straffar.

 

Sevilla, enligt the Guardian kanske hela Europas bästa lag för närvarande, fick en straff i slutet av CL-matchen mot Leicester. Mål och det hade blivit förlängning, som Sevilla verkade bäst utrustade att vinna. Men det blev ingen förlängning för Kasper Schmeichel läste och räddade en av de sämsta straffar jag sett en manlig spelare lägga – inget, absolut inget,  slår det svenska damlandslagets straffläggare i EM i Halmstad för några år sedan.

 

Schmeichel har läste straffen i sin helhet. Han vet inte enbart vilken sida av mitten den ska slås utan även att det blir så nära mitten att han inte sträcker ut armarna – det är mer som ett misslyckats avslut som i hastigheten hamnar nästan mitt på målvakten. Jo, det är ganska hårt men vet målvakten exakt var bollen ska komma är det inte svår att blockera den.

 

Nu hade Schmeichel ett övertag redan från första mötet där han tog en straff men ändå – jag har en stark känsla av att målvakter tar betydligt fler straffar 2016-17 än vad de någonsin gjort tidigare.

 

Är Kapser och Diego ”50-%” Alves de bästa straffmålvakterna i världen?

 

 

Annonser

About this entry