Fyra mål, final och ett fynd, självscoutad

Kul att få se en stor talang, Lika stor som Linus Wahlquist fast yngre. 19-årie innermittfältaren Jakob Ortmark i BP. Enastående speluppfattning, vid så unga år. Fantastisk passningsfot i fart , mycket bra teknik och utmärkt attityd. Han kanske inte är någon speedkula men påminner starkt om en 15 år yngre Daniel Sjölund. Med det menar jag att Norrköping efter att ha tappat Teckie och Blomqvist som korsbandsseg behöver en konstruktiv innrermittfältare som är lite mindre långsam än Sjölund.

 

Nu är Ortmark inte ensam om att vara stor talang i dagens BP, finns nog minst en kanske två andra blivande allsvenska toppspelare. Att de därmed som Jon Persson sa från Göteborg i går, är storfavoriter till att vinna Superettan är i bästa fall förhastat, och fel.

 

Cupsemifinalen vara ganska ensidig. Norrköping var Ok, BP riktigt dåliga defensivt. De är väl inte vana att pressas och spela så lågt. Det blev klumpförsvar där BP-spelarna var så många att istället för att en försökte bryta eller blocka stod alla och tittade på. BP utnyttjade första tio det faktum att Telo är en dålig försvarare och Norrköping har svårt mot snabba omställningar. Sedan var det ingen match längre. Och Kalle Holmberg kommer göra fler mål än Sebastian Andersson i år.

 

Kul med en ny cupfinal för Norrköping – den förra såg jag på plats på Gamla Ullevi, Niclas gjorde målet mot HIF.

 

 

Annonser

About this entry