Falskhetens och lögnernas vår i fotbollsvärlden

Oliver Giroud sa i går följande i engelska Canal Plus: “We want Arsène Wenger to renew his contract, to continue his adventure, because we support him. We hope we can win the Cup and that Arsenal qualify for the Champions League.”. Om detta är i princip Giroud totalt ensam om att tycka i hela världen. Jag tror inte ens att han själv tycker och tror det. Det är naturligtvis bara kvalificerat bullshit – spelarna röstar med resultaten.

Arsenal håller på att implodera och Wenger kommer annonsera sitt kommande farväl kanske redan den här veckan. Så varför säger Giroud så här, hur kul kommer han att ha det i omklädningsrummet i dag konfronterad av de spelare han på ett bedrägligt sätt sagt sig var talesman för?

Det är vanligt att en äldre spelare, speciellt en ganska medioker spelare som har tränaren att tacka för allt, går ut och försöker haussa tränarens jobb. Det är rent av troligt att en av anledningarna till Girouds utspel är just att han vet att Wenger har bestämt sig för att lämna. Och med Wenger försvinner definitivt Giroud.

Med det ska även ses som en markering mot yngre spelare, i kampen om makten i omklädningsrummet och på träningarna. Girourd gör sig till ledare och fördömer indirekt de spelare som inte gett allt de senaste matcherna. Minns hur Rosenberg for ut mot både Rakip sent i höstas och mot Pa Konate under vinterturnén för att dessa båda kritiserade Allan Kuhn. Rosenberg markerade revir och makt genom att egentligen helt utan anledning försvara Kuhns jobb – trots att han internt varit den kanske främste kritikern av samme tränare. Så går et till i MFF, och Arsenal.

 

 

 

 

 

Annonser

About this entry