28 gånger pengarna

Cristiano Ronaldo gick ut: alla hans grannar, vänner, kusiner, halvsysslingar  och den eventuella resten av Madeiraborna som inte ingick i de tidigare nämnda kategorierna stod upp och jublade. Det  var en tredjedel kvar av matchen, Sverige låg under 1-2 och Tipstjänst annonserade att bortaseger gav 28 gånger insatsen. Portugal ville bara spela av matchen. Eftersom jag funderat, och skrivit, en del om odds på comebacker den senaste tiden kändes det här klockrent. Fast jag orkade inte ur soffan eller starta ett Tipstjänst-konto. Jag har ett sådant där klubbkonto som gynnar GIF men glömt alla lösenord. Orkade inte, förlorade 2800:- på den hundralapp jag aldrig satsade.

 

Sverige var det bättre laget, skapade många, väldigt många bra omställningar mot ett Portugal vars mittfältare inte tyckte att de behövde löpa hem så mycket.

 

Fast nu var det länge den svenska oförmågan att avslut som låg dem i fatet. Många dåliga avslut var det från Sverige innan Claesson chippade in reduceringen.

 

Gjorde Portugals målvakt någon enda kvalificerad räddning?  Nej, där var en välplacerad bakåtpassning i första av Claesson – det var allt. I övrigt sköt svenskarna som vanligt högt över eller vid sidan om. Eller sparkade i luften som Durmaz.

 

I övrigt en fantastisk svensk insats. Framförallt imponeras jag av att det är så många som är trygga med boll och vågar spela på ett tillslag. Och allt vad som behövdes var en ny förbundskapten.

 

Fotboll är fantastiskt!

 

Vi är inte i VM än men det börjar kännas som om det här landslaget faktiskt borde vara där – så bra fotboll spelar de faktiskt.

 

 


About this entry