Världens snabbaste utvisning och annat som hände i veckan

David Boo Wiklander åkte 30 mil med Blåvitts buss till Malmö och U-21-matchen. Värmde upp, spelet blåstes igång och så tog han ett rött för målchanskapning efter 20 sekunder.  Båda tränarna vädjade till domaren att ompröva beslutet – U21 handlar i första hand inte om att vinna men domaren, inte namngiven, vägrade ändra sig.  Det blev 5-0 till MFF vilket nu fyra matcher i rad mellan lagen ha blivit: 20-0, till MFF! Ganska WOW!

 

Zlatans skada. Bakre ledbandet? Ja kanske men det kan likaväl bara bara mindre ligament, menisken. Men han missar ju denna säsongen som skulle bli hans sista riktigt stora: skyttekung i EPL, vinna en europeisk titel på Friends. Så tragiskt.

 

AC fick priset, Cibicki ansågs bäst av alla och jag tycker nog att Rakip var väl så bra. Jag såg det som en match där Cibicki fick allt att stämma – att han inte kommer fortsätta att lyckas med allt han gör.  Och snälla, sluta mät spelares kvalité i mål och assist. Förra våren gjorde Rosenberg knappt ett enda mål men borde rimligtvis haft 50 procent av Örns löjligt höga övergångsumma. I år har han varit sämre spelmässigt men Cibicki är en mycket bättre fotbollsspelare än Örn. Rakip har varit lika bra som Cibicki på plan men han snackar inte lika bra. Rakip är en större överraskning för mig än Cibickis ”turmål”.

 

Aly Keita i ÖFK-kassen övertygade inte mot ÖSK. Var på båda bollarna, borde absolut tagit det andra och faktiskt också styrt bort det första. Om jag känner Graham rätt får Andreas Andersson chansen i nästa omgång.

 

HIF samlar 5 spelare runt målvakten vid hörnor. De hade fem första havltimmen hemma mot Gefle och de sista tre av dem nickskarvades snett bakåt av en av mttbackarna, i Gefle. Troligtvis Anton Lans. Trots att målvakten August Strömberg varje gång var på väg ut och  boxa bort bollen kom den här blonde killen och nickade bakåt. De två första strök ribban, den tredje gick i mål.

 

Den unga HBK-målvakten Isak Pettersson, fyller 20 den 6:e juni. Kul med att HBK vågar satsa på en ung, orutinerad och så kortväxt målvakt, bara 180 cm. Det måste vara väldigt längesedan en så kort keeper var förstemålvakt i allsvenskan. I dag finns några reservmålvakter i Superettan på 182.-3 men inget annat. Isak är vig, fattas bara annat, och var ganska bra med fötterna. Sedan skulle han naturligtvis tagit Cibickis cykelspark men då hade vi missat ett grannt mål.

 

 

En av dessa högprofilerade krönikörer på Fotbollskanalen dissa de Kalmar efter första matchen och ville ha in Marko Biskupovic som ordinarie mittback. Det jag såg av spelaren i fråga i första halvlek i dag var bland det sämsta jag sett i år – lika tragisk mittbacksagerande som Eric Smith i IFK Norrköping presterat.

 

Noll noll var ju ett bra tips på Camp Nou i onsdags. Rättvist. Messi borde raka sig. Flyger ned till Barcelona i dag för att se söndagens El Clasicó på behörigt avstånd. Tyvärr missar jag CL-semin mellan  Barça och PSG.

 

 

 

 

Annonser

About this entry