MFF och utvisningarna

Det finns bra domare och mindre bra allsvenska domare. Igår räddades MFF av att en av världens bäst domarteam var på plats, vana att döma våldsamma matcher med många frustrerande spelare. Alla andra domare i allsvenskan, vågar jag påstå, hade gett Yotun rött och även Brorsson för hans eftersläng, om de sett den.

 

Jonas Eriksson och hans team såg allt och visade ändå en kristen förlåtande attityd. Det ska MFF vara mycket glada över.

 

Utan att påstå att det var utvisning i någon av fallen kan man konstatera att ett lag i balans inte har spelare som tar utvisningar för efterslängar. I så fall brister det i förståelse, lagmoral eller omdöme – det lag som ständigt gör sig skyldig till efterslängar har inte en tillräckligt stark tränare. Om Magnus Pehrsson är stark vet jag inte men om det här fortsätter så måste Pehrsson förändra sitt ledarskap. MFF kan säkert vinna allsvenskan med tio man men man går inte vidare i CL ifall Yotun slår en armbåge i ansiktet på motståndaren med linjemannen tre meter rakt framför. Och jag kan garantera att MFF:s kvalmotståndare vet exakt vilka spelare de ska provocera och för at få största möjliga utfall.

 

 

 

 

Annonser

About this entry