”Hur känns det att vara matchhjälte?”

Tio, elva gånger, minst, lyckas CMore-folket påstå Jeremejeff för matchhjälte. Han är matchhjälte för att han får snedträff från nära håll – så varför hålla på och tjabba och gnata om matchen i två och en halvtimme om det hela är så här enkelt CMore? Är Jeremejeff hjälten är ju alla era märkvärdiga, högtravande analyser och kommentarer fullständigt överflödiga. Den som gör avgörande målet är hjälten, ingen annan behöver nämnas. Och mycket riktigt nämner CMore heller någon annan spelare som ska ha bidragit till segern. Ja mer än att den dåligt pålästa studiovärdinnan frågar om hur Jeremejeff tycker att samarbetet med Rosenberg går ­– när det är första matchen tillsammans för säsongen. Samarbetet var för övrigt bedrövligt. Ifall man inte klassificerar Rosenbergs avslut i luften som skottfint och överhoppning.

 

Jag vill inte gnälla på CMORE men jag tycker inte de i det här fallet, bland annat i det här fallet, bedriver seriös fotbollsjournalistik. Det blir inte bättre av att Jeremejeff får frågor som ”hur känns det att vara matchhjälte?” Få eller ingen skrivande fotbollsjournalist har ställt den frågan sedan 1970-talet (ungefär) så varför är det OK att CMore gör det 2017? Att jämföra CMore med Viasat är som att jämföra allsvenskan med EPL: måste det vara så? Granquist och Dubbel-Anders gör ett jättebra jobb i matchen efter. Men sedan följer en intervju med den spelare som sköt ett skott som studsade på en fot, ställde målvakten och studsade stolpe in – medan Magnus Eriksson gjorde två, spelade fram till tredje och borde fått minst en varning. Eller Kim som var outstanding. Nej, intervjua snedsparkaren som avgjorde, han är ju hjälten…  … jag tycker CMores journalistiska principer och kvalité borde ifrågasättas.

 

Eller intervjun i Malmö med Cibicki i halvtid där det enda han kan säga är ”Fart, fart” och ”vi måste höja oss”, ”det här är inte tillräckligt bra”. Så han svarar så i princip likadant två gånger i rad och sedan får man frågan av studiovärdinnan om vad han tycker de ska göra bättre i andra halvlek så svaret blir inte helt oväntat ”fart, fart”. För tydlighetens skull får han upprepa det  ytterligare en gång  innan han kopplas bort och studiovärdinnan säger ”fart, fart, säger Cibicki att MFF behöver… ”. Är det bara jag som frågar mig ifall led driver med oss tittare?

 

Skulle övrig media vara så här skulle ingen varken läsa eller lyssna men CMore har rättigheterna och kan uppenbarligen sjunka hur lågt som helst. Nu måste det ju inte vara så här, man kan intervju någon annan, mindre klyschstinn spelare. studiovärdinnan måtte inte köra fyra likadana frågor när den intervjuade rabblat upp alla svaren redan första gången. Men detta är CMore så man låtsas att det regnar. Alla fem som är involverade i sändningen måste inte kalla Jeremejeff för hjälten och sedan inte nämna en enda MFF-are i övrigt. Vilket man heller inte gör så man får väl utgå ifrån att CMore inte tycker det behövs elva man på plan, det räcker med en hjälte så har man fullgjort sitt fotbollsjournalistiska målsättning.

 

Vad gäller Jeremejeff tycker jag han var sämst på plan. Det är ju inte det att han trots längden inte vinner nickdueller, han söker ju inte ens upp inläggen och de höga bollarna utom en gång vid bortre då han lyckas nicka bollen i backen och upp på Oscar Janssons händer. Vid målet så missar Rosenberg och Jeremejeff får en halvträff som ställer Oscar Jansson och så rullar bollen försmädligt invid stolpen. Hade Jeemejeff haft bättre teknik hade han väl skjutit rakt på Jansson, nu räddas han av sin dåliga teknik, och blir ”hjälte”.Hur känns det?

 

 

 

Annonser

About this entry