MFF imponerar

Magnus Haglund tyckte den var jämn men MFF kunde vunnit matchen med 7, 8-2. Om det inte var för Kevin Sthur Ellegård. Fast Wiland räddade ett friläge på ett utmärkt sätt medan det fortfarande var 0-0.

Skrev före premiären att Kevin fick rädda Elfsborg även i år. Det gjorde han i kväll. Hade EIF förlorat med 5-6 mål hade Haglund faktiskt haft fog för att var orolig. Nu kommer de snöpliga förlusterna istället i framtida matcher. Vet inte hur många avslut MFF hade men det måste varit närmare 20, och Östersund hade 16. Elfsborg har inget bra uteförsvar och det blir inte bättre för att man vågar spela med både Bajrami och Jeballi – två tekniska gubbar som inte springer hem i onödan.

 

Tyckte man såg betydligt mer metodik i uppspelen dag jämfört med tidigare. MFF-spelarna sprang rätt, ställde om mycket snabbare och kom till väldigt många bra avslut.

 

Fin boll av Eikrem till Cibicki och ännu vackrare när han prickade Bergets skalle men jag skulle vilja ge en andraassist till Tinnerholm som tar löpningen bredvid Eikrem och därmed ser till att Magnus får tid att sikta in sig i lugn och ro. Han sprang vad många tyckte helt i onödan men hade Anton inte tagit den långa löpningen helt utan boll

Hade aldrig Eikrem fått tid och plats att ta inlägget.

Själv hade jag tippat 3-1 och det hade det blivit ifall Eikrem  satt friläget i sista minuten.

Vad mer – Yotúns förmåga att slå snäva passningar på 15-20 meter till mötande forwards fot –  rakt igenom motståndarnas press.

Jepser Hussfelt och Dubbel-Anders gjorde en mycket bra match. De är CMores MFF, leder överlägset!

Annonser

About this entry