”Östersund har seriens bästa forwards”

Inte oväntat kommer citatet från en av ÖFK:s forwards men i alla fall. Det är Jamie Hopcutt som intervjuas i den enda pod jag lyssnar på: Radiosporten Arena. Han räknar upp alla offensiva spelare i truppen och gör konklusionen att de har bäst forwards i hela serien. Mot detta kan en MFF-are, Häckensupporter eller Djurgårdare vända sig med visst fog. Visst har ÖFK många bra offensiva spelare men när det kommer till boxen och målskyttar så suger de flesta rejält.  Ghoddos är duktig men saknar något för att göra honom till skyttekung och utlandsproffs. Vet inte vad, kanske hårdheten, hänsynslösheten?  Kanske vill han göra alltför snygga mål? Nåt fattas i alla fall.

Ken Sema är en ruskigt bra ytter och framspelare men ingen målskytt. Liknar Gareth Bale även på det viset. Gero är stor och stark och bufflig men väljer alltid fel alternativ – har gjort ett mål på massor av chanser och då kom det genom en snedträff. Johan Bertilsson är även en duktig målskytt, och framspelare, men får sällan spela. Känns som Jamie, lite väl tidigt, fått merparten av Bertilssons minuter. Jamie själv har gjort ett par mål och han  är definitivt en måltjuv och boxspelare som haft ofantlig utdelning med tanke på de få minuter han spelat. Tror inte det fortsätter så och är lite tveksam om hans högsta nivå. Däremot så hoppas jag självfallet att han gör så många mål som möjligt, speciellt efter den hemska fjolårssäsongen han hade.

Ps Hann inte lyssna helt hundraprocentigt men nämner Jamie att Graham upptäckte honom som 14-åring?  Att Graham faktiskt tränade hans pojklag två säsonger? Vill ni veta mer om Jamies bakgrund, eller Graham Potters för den delen rekommenderar jag oerhört varmt boken ”Min resa till ÖFK”

Annonser

About this entry