Svagheter, bra och dåliga målvakter, sämsta laguttagningen och värsta agenten?

Är detta Norrköpings svagaste defensiva punkt – att attackera lågt på Telo, som inte kan försvara utan behöver hjälp och då flyttar försvaret över, Ante Johansson måste ligga bakom och så släpper man bortre stolpen. AFC Eskilstunas reduceringsmål, och näst farligaste chans kom på exakt samma sätt. I övrigt skapade de nästan ingenting, trots kommentatorns ”alternativa fakta”.

 

En annan svaghet i Norrköpings: David Moberg-Karlsson. Han är inbytt, löper 60 meter med bollen och kan framme vid motståndarnas straffområde slå en enkel bredsida till vänster mot den helt rene Sebastian Andersson – då blir det mål. Istället väljer Moberg-Karlsson att försöka bredsida bollen genom försvaren och rakt igenom målvakten. Var det värt det? Var det verkligen ditt mål David? Och vad säger lagkamraterna, och tränaren? Jag förstår att din agent peppar dig till sånt här, kansek har du samma agent som Pawel Cibicki för han tog ett likadant avslut mot Örebro i förra omgången- då var det Jeremejeff som löpte helt ensam och omarkerad bredvid.

 

David Moberg Karlsson är ingen bra lagspelare vilket är Ok ifall man är en stor, framgångsrik individualist. Det är Inte Moberg-Karlsson. Han har känslan, bra steg, bra teknik men verkar ha en mental relation till spelet som ligger på pojklagsnivå. Det är lite tragiskt – mycket bortkastad talang men framför allt ett tecken på att årets Norrköping kanske inte kommer så högt upp som jag tippat dem, tvåa. Defensivt är man bra, kantspelare ofta av hög klass men offensivt klickar det inte, delvis beroende på att man köpt namn, inte kvalité.

 

Tim Erlandsson sjunker i min målvaktsranking – han borde tagit båda Norrköpings mål. Och båda målen kom till genom bristfälligteknik, inte genom tillfälligheter eller saker han inte kunde råda över. Jag hoppas innerligt att an inte är U21-landslagets förstaval i EM.

 

Då har jag en betydligt bättre kandidat Oscar Linnér. Svarade för en svettig dubbelparad i början om ÖSK och var tillsammans med Oscar Jansson bäst i startuppställningarna.  Alexander Axén fick beröm av Richard Norling för det snabba bytet i första halvlekens sjunde minut då Michel Ohmo kom in och hade ett grymt övertag på AIK:s vänsterback Nyholm. Matchen igenom.  Nu kom han förstås in genom att Ayey drog vänster baksida så det är inget bra betyg åt Axéns laguttagning – att bänka sin bäste spelare.

 

Lustig match, på Friends. Norling var besviken på att hans lag endast gör ett mål, på Isizakis fantastiska frispark. Klart han är besviken- hans forwards är märkligt dåliga. Kan bara konstatera att det är någon annan än Norling som bestämmer vilka spelare som ska vara i AIK:s trupp.  AIK borde gjort tre i första med andra forwards. Nu skal de var väldigt glada över att de vann med ett simpelt, men vackert mål.

 

Ps När Väisanen räddar på mållinjen – är den bollen inte inne?  En del av bollen är i alla fall det, hur mycket går inte att se på de repriser CMore gav – man är lite bortskämd med Viasat och deras utländska produktioner med grafik.

 

 

 

 

 

Annonser

About this entry