Domaren vann matchen åt MFF

Anders Christiansen blir knuffad bakifrån vid omställningen i 93:e minuten, tio meter utanför straffområdet. Det hade varit det absolut enklaste för domaren att ha blåst frispark just då, speciellt som bollen nästan är förlorad för MFF. Men så hoppar Widgren över den, Tom Pettersson halkar och domaren som vinkat spelet vidare får rätt – det är trots allt fortfarande MFF :s boll. Rakip tar den, avancerar förbi en knäande Tom Pettersson och skjuter på vaden på en försvarare som gör att bollen ändrar riktning och ställer Keita i hemmamålet: 2-1 i en mycket ovanlig match. En match som hade mycket av allt!

 

30 frispakar

24 avslut

6 gula

3 röda

20 000 åskådare

300 000 kronor

Det var länge sedan man såg MFF-arna göra en ormgrop efter slutsignalen i allsvenskan. De var överlycklig och vann genom att de inte enbart fick en eller två utan minst tre livlinor.

 

Efter Safaris dumma utvisning, som naturligtvis bara borde ha varit ett gult lyckades Rosenberg göra mål på Aly Keitas enda misstag – han chanseade på att Rosenberg skulle försöka skruva bollen över muren. Han chansar fel. Ifall ÖFK hade haft en bra analytiker hade Keita vetat att Rosenberg numera sällan eller aldrig skruvar runt muren utan nästan alltid går på kraft.

 

Atom-Antons Tinnerholms offensiva löpningar utan boll är oerhört imponerande, ungefär lika bra som hans försvarsspel är dåligt. Han måste lära sig att inte sära på benen. Att blockera skott är en fråga om teknik och träning. Även träben, allra helst träben kan lära sig det. MFF borde träna blockeringar betydligt mer än vad de gör.

 

Brorsson gjorde en usel inledning, rensade som sista man rakt i bröstet på en pressande motståndare som kunde resulterat i ett friläge. Han sparkade till och med i luften och visade hur fullkomligt omdömeslös han är i andra. Det räcker säkert för att MFF ska vinna allsvenskan men aldrig i Europa. Är Inte Rasmus i toppform till CL-kvalet, vilket väl inte är troligt, måste MFF köpa en ny mittback. Snarast möjligt – det är väl 1:e juli?

 

Brorsson utvisning är solklar Safari skulle haft gult och Hopcutt tycker jag inte ska ha kort över huvud taget – att springa fram och lätt knuffa på en spelare som gjort något så våldsamt är ganska naturligt. Brorsson, på knä faller omkull och vrider sig i plågor – en spelare som spelar så våldsamt och sedan filmar till motståndaren ett rött, jag gillar inte den sortens spelare. Ledsen, tycker inte de har i min klubb att göra och det gäller även förr Hosam Aiseh även om den senare spelar mer fult än våldsamt. Först drar han hårt i tröjan och sedan tar han ett livtag på Safari och drar omkull honom i akt och mening att provocera. När Safari reagerar triggar han Safari ytterligare genom att spela stöddig och trycka tillbaka när de stpr och bröstar sig. Orutinerat av Safari men tyclker att Aiseh gör en ful sak alltför mycket. Hade inte Safari svarat borde det ha delats ut enbart ett kort, ett gult till Aiseh. Till Magnus Lindgrens försvar ska sägas att han helt litar på sin assisterande. Det är viktigt att även assisterande är utbildade i konflikthantering.

Det var väl allt, eller?

Nej ,MFF-ÖFK  ska också minnas för att de båda supporterklubbarna, spelarna, klubbarna och Daniel Kindberg personligen samlade in 300 000 kronor för att bekosta en 13-årig MFF-suppoters livsnödvändiga läkarbehandling i Tyskland. DET är vad jag tar med mig från den här matchen.

Ps Det sägs att Jeremejeff blev inbytt Stämmer det?

 

 

 

 

Annonser

About this entry